RWB behoudt ook in 4e competitiewedstrijd ongeslagen status

0
208

TSC zaterdag is een duidelijk mindere tegenstander dan TSC zondag, toch wist TSC zaterdag vorige week het sterk ingeschatte RFC op een gelijk spel te houden. RWB was dus op voorhand gewaarschuwd. Uiteindelijk had RWB slechts één helft nodig om TSC er onder te krijgen en won met 3-0, een stand die al bij rust op het scorebord stond.

RWB begon als gewaarschuwd man scherp aan de wedstrijd en bouwde tegen TSC langzaam een overwicht op. Na 20 minuten resulteerde dit middels een aanval uit het boekje in de 1-0. De aanval liep over vier schijven en werd opgezet door Tijn Schellekens waarna een slimme steekbal van spits Kevin Remie volgde op de snelle Bram van Iersel. Zijn voorzet was zodanig op maat dat Tim Tins vanaf 8 meter de bal vrij in kon schieten. De 2-0 na een half uur was de beloning voor het sterke spel van verdediger Jordy van de Klaauw, die uit een corner veroorzaakte scrimmage de bal zomaar ineens voor zijn voeten kreeg. De 3-0 was net voor rust en werd gescoord door rechterspits Owen Kogels, waardoor RWB met een riante voorsprong aan de thee kon beginnen. Na rust werd verwacht dat TSC er meteen fel tegenaan zou gaan om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Niets was minder waar, TSC wilde of kon niet, voor RWB hoefde het niet meer zo nodig en nam ook geen enkel risico meer. Dat RWB achterin de nul hield was overigens mede de verdienste van keeper Björn van den Bersselaar. In de slotfase verrichte hij namelijk een aantal mooie reddingen.

Volgende week staan er inhaal en bekerwedstrijden op het programma en hoeft RWB niet te spelen. De volgende wedstrijd voor RWB is op zaterdag 29 oktober uit tegen het Oosterhoutse SCO.

Klik op RWB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RWB voor meer informatie over de club.