RVVH snoept punt af van DTS’35 Ede

0
155

Het bezoek van regerend landskampioen DTS’35 Ede werd door de vrouwen van RVVH met vertrouwen tegemoet gezien. DTS is de competitie moeizaam begonnen en RVVH heeft toe nu toe de zaken aardig op orde. Toch was DTS de betere ploeg vandaag alleen had RVVH het geluk aan haar zijde. Met het gelijke spel was vooral de Ridderkerkse ploeg tevreden.

De eerste helft was de wedstrijd goed in evenwicht. Waar je verwachtte dat DTS het spel zou maken koos de ploeg er voor om vooral de lange bal, met wind mee, te spelen. RVVH zette daarbij goed druk op de Edense verdediging en probeerde zelf geduldig de aanval te zoeken. De enige grote kans in de eerste helft kwam van Yvette Derks van DTS die op sublieme wijze zich zelf vrijspeelde en van ruim twintig meter onderkant lat trof.  De 0-0 ruststand was gezien het spel een logische.

De tweede helft begon zoals de eerste eindige. Twee teams die elkaar in evenwicht hielden. DTS werd echter steeds sterker en begon druk uit te oefenen op de verdediging van RVVH. Vanaf de zestigste minuut werd het verschil tussen de landskampioen van 2019 en de nummer vijf van dat seizoen steeds groter. DTS voerde het tempo op en bracht Sofie Houba in het veld voor Anouk Blankenspoor. De van een blessure teruggekeerde Houba zorgde voor veel dreiging. Een doorbraak op links in de 71eminuut van Houba gevolgd door een perfecte pass werd door Daphne van Kruistum feilloos achter RVVH keepster Snel gewerkt.

Een domper voor de thuisploeg die het gevoel had niet te hoeven verliezen van dit DTS dat nog niet haar beste voetbal laat zien.  Trainer Andrew Thomas reageerde op de achterstand door aanvalster Rebekka van Esch in te brengen voor verdedigster Celine Bruens. Om de aanvallende impulsen kracht bij te zetten haalde hij de moegestreden Sharona Versluis en Iris Zoon van de mat en verving deze door verse krachten., Fu-sang Pott en Lizzy Kemp.  RVVH ging op jacht naar een punt.

Dat zijn ingreep zo snel succes had verraste Thomas.  Chanel Zimmerman kreeg de ruimte om op ruim twintig meter van het doel aan te leggen en schoot de bal met grootste precisie in de rechter beneden hoek. Na de ontlading moest Thomas de ingevallen Pott en Kemp nieuwe instructies geven omdat hij wist dat een punt het maximaal haalbare zou zijn. Dat zorgde even voor wat paniek op het middenveld bij RVVH.

DTS koos volop de aanval en wist als snel een kans te creëren maar keepster snel kon in twee beurten de bal voor de lijn stoppen. Kort daarna werd een overtreding van  Alyssa Dijkstra afgefloten door de ervaren leidsman van Leeuwen. Daarmee ontnam hij Houba  het voordeel om alleen op het RVVH doel af te gaan.

De spanning in de laatste minuten liep op. Vooral bij DTS dat de betere van het spel had maar ook tegen zichzelf begon te vechten. Van Kruistum ranselde de bal nog een keer op de paal en RVVH brak nog een keer gevaarlijk door. Na drieënhalve minuut blessuretijd, te weinig volgens DTS, floot van Leeuwen af. De speelsters van RVVH vielen elkaar van blijdschap in de armen waar de speelsters en staf van DTS de scheidsrechter belaagden en zich beklaagden over te weinig extra speeltijd.

Een gewonnen punt voor RVVH en twee verloren punten voor DTS.

Archieffoto: Jan Pott