RVVH redt het niet en is uitgespeeld

0
155

WAARDENBURG – RVVH is uitgeschakeld in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. De uitwedstrijd tegen WNC werd met 2-1 verloren, waardoor het gelijk over en sluiten is voor de Ridderkerkers.
Dominos_voorjaar2021
Het was al met al een vrij matige vertoning aan de rand van snelweg A2 in Waardenburg. Het zomerse weer maakte veel goed wat de wedstrijd juist niet bracht. Zowel WNC als RVVH hadden in de eerste helft moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van de tegenstander. Pas na 25 minuten een eerste goede kansrijke actie van de wedstrijd. Een mooie combinatie aan de linkerkant met Papito Merencia en Gino Stolk bracht de bal bij Everton Pires Tavares die links in de zestien echter maar net voorlangs schoot. Daarna schoten van Merencia (over) en Stolk (naast).

Aan de andere kant een poging van Kay van den Boogaard die aan de rechterkant naar binnen draaide en de bal via een Ridderkerks been naast zag gaan. Sanzio Dieterich kreeg ook een mogelijkheid maar raakte een verdediger. Net voor de rust kwam WNC over links met Gideon Emanuels goed door en die gaf voor op Mirel Ibrahimovic die zijn inzet tot corner verwerkt zag worden waar niets uit kwam verder. Ruststand derhalve 0-0.

Na de rust was die stand gauw van het bord. Een snelle aanval van de thuisploeg met Ibrahimovic die er over de rechterkant vandoor ging en de bal voor trok waar bij de tweede paal Emanuels hem hard en hoog in de touwen joeg, 1-0. RVVH moest nu komen en Merencia probeerde het via de linkerkant maar zonder vervolg voorin. Aan de andere kant mocht Ibrahimovic aannemen en schieten, maar stond keeper Tim Elkhuizen op de goede plek. Dieterich probeerde het vanaf de rechterkant in de zestien met een hard gericht schoot maar ook WNC keeper Dick van Loon stond juist opgesteld.

Zo’n twintig minuten voor tijd bleef hij het antwoord echter schuldig op een venijnig harde schuiver van dik 20 meter van Merencia, die in de linker benedenhoek tegen het net plofte, 1-1. Twee minuten later leek RVVH de voorsprong te pakken. De ingevallen Brandon Könemann slalomde op snelheid door de WNC defensie en gaf de bal goed voor op Dieterich, die de bal maar binnen hoefde te lopen. Echter op miraculeuze wijze verdween hij via een WNC been over de achterlijn. Uit die corner was vervolgens Könemann er met een halve omhaal weer dichtbij. Het mocht echter niet zo zijn. Sterker nog, weer twee minuten later kwam WNC op voorsprong. Een goede combinatie door het hart van de Ridderkerkse verdediging bracht de bal in de voeten van de opgekomen laatste man van WNC Roman Rahmani, die de bal achter Elkhuizen schoot, 2-1.

phonedirect Daarmee moest RVVH weer overnieuw beginnen. Dat lukte echter niet meer. En door het Ridderkerkse aandringen ontstond er ruimte voor de counter van WNC die daarmee kansen op meer kregen. RVVH bleef aandringen en zag in de blessuretijd een gedrukt schot van invaller Jordey van Dam maar net buiten de palen getikt worden door Van Loon, waardoor de gelijkmaker werd voorkomen. Na vijf minuten blessuretijd floot de uitstekende leidsman Van de Ketterij de wedstrijd naar het verleden. WNC gaat verder in hun jacht op promotie en ontvangt volgende week ONS Sneek.

RVVH likt de wonden en kan met vakantie na een seizoen wat sportief gezien toch wel geslaagd genoemd mag worden. De doelstellingen zijn met een periodetitel en een keurige derde plaats in de eindrangschikking gehaald. En daar sluiten we dan maar mee af.

WNC – RVVH 2-1 (0-0)
48. Emanuels 1-0
69. Merencia 1-1
73. Rahmani 2-1

Scheidsrechter A.L. van de Ketterij gaf een gele kaart aan Boers (RVVH).