RVC’33 VR1 promoveert, Baardwijk VR1 hebben nog 1 kans

0
76

Zondag stond de promotiewedstrijd tegen RVC’33 uit Reeuwijk op het programma. De winnaar zou promoveren naar de 2de klasse, de verliezer zou volgende week zondag nog een wedstrijd moeten spelen.

Baardwijk niet goed bij de les in eerste 20 minuten.
Baardwijk begon erg slecht aan de wedstrijd. Binnen 17 seconden lag de bal al in het net. Dom balverlies werd gelijk afgestraft door de spits van de thuisploeg die de bal van 25 meter over de keepster heen schoot. Baardwijk was hierna nog niet helemaal gewaarschuwd, er kwamen enkele kansjes voor de bezoekers, maar het was de thuisploeg die uit een counter wederom toesloeg. Slecht verdedigen werd afgestraft met een overigens geweldig schot in de kruising, de keepster was kansloos. Weer gingen de bezoekers op zoek naar een snelle aansluitingstreffer, er kwamen enkele goede kansen, deze werden echter allemaal om zeep geholpen. Na 19 minuten was het wederom raak, de derde treffer werd binnen gefrommeld en Baardwijk leek een kansloze missie te hebben. Binnen 2 minuten was het echter Kelly die een doelpunt maakte. De bezoekers uit Waalwijk zette de thuisploeg onder druk, Patricia stond oog in oog met de keepster maar kon niet tot scoren komen, enkele schoten werden ternauwernood onschadelijk gemaakt door de keepster van RVC 33. Na een klein half uur werd Nikki diep gestuurd en door de keepster van de tegenpartij neergelegd. De goed leidende scheidsrechter kon niet anders doen dan rood trekken voor de keepster, een zware maar rechtvaardige beslissing. De aansluitende vrije trap leverde echter niets op, Baardwijk kreeg daarna kans op kans om nog enkele keren te scoren voor de rust, helaas zat het deze wedstrijd niet mee.

Ruststand 3-1.
De tweede helft werd begonnen met een ongewijzigd elftal. De bezoekers probeerden wel een snel doelpunt te scoren, het wilde echter niet meer. De thuisploeg verdedigde met 7-8 speelsters, en bleven heel makkelijk overeind. RVC 33 kreeg zelf nog de beste kansen, een vrije schop van 25-30 meter werd knap binnengeschoten. Baardwijk wisselde nog 3 keer. Julia kwam voor Inge, Ilse voor Nikki en Amani voor Noa. De bezoekers gingen nog meer risico nemen, kansen kwamen er echter niet meer. De thuisploeg kreeg nog kansen op nog meer doelpunten, dit bleef Baardwijk gelukkig bespaard. Na 95 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. Er had echt meer ingezeten, helaas misten we teveel kansen om er een goed resultaat uit te slepen.

Eindstand 4-1.
Volgend weekend gaan we eerst naar Gramsbergen voor ons jaarlijkse toernooi, van daaruit vertrekken we op zondagochtend naar Bunnik voor de laatste kans op promotie, en komt een lang en zwaar seizoen eindelijk ten einde. Iedereen bedankt voor de support en de mensen die de bus hebben gesponsord ook bedankt, ondanks de nederlaag was het de hele reis terug ouderwets gezellig.