Ruime overwinning voor Drechtstreek

PAPENDRECHT – In een wedstrijd waarin keihard werd gestreden haalde Drechtstreek tegen Tricht een zeer nuttige driepunter binnen. De Oostpolder ploeg toonde een sterke wil om te winnen en wist die drang om te zetten in een 5-2 overwinning. Trainer- coach Bart Toom verwoordde het met “het collectief zegeviert vandaag”.

En dat was een juiste aanduiding voor de ploeg die de week ervoor zelfvertrouwen op had gedaan in de overwinning op Wieldrecht. Het elftal ging fel van start en dat mondde binnen twee minuten al uit in een mooi doelpunt van Ties van Aggelen. Na een kwartier scoorde Tim van Dijken uit een vrije trap van Arjan Hakkert wel de gelijkmaker maar drie minuten later bracht Mark Kunst de score alweer op 2-1. Drechtstreek bleef zeer aanvallend spelen en de druk op het doel van Tricht bleef groot. Er ontstonden daardoor nogal wat hoekschoppenmaar met veel moeite wist de Tricht verdediging de aanvallen af te slaan. Ties van Aggelen was heel dicht bij zijn tweede doelpunt van de middag maar zijn harde kopbal kon net worden gestopt door de jonge doelman Lukas Grizell.

Toen de tweede helft nog maar net was begonnen kreeg Tricht direct weer een tegendoelpunt te verwerken. Het was Mark Kunst die zijn tweede van de middag fraai in de hoek van het doel kopte: 3-1. Tricht liet zich niet onbetuigd en bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. Nauwelijks tien minuten later wist de in de tweede helft ingebrachte Ramon van Soelen de 3-2 voor zijn rekening te nemen. Dat gaf de tegenstander moed en die trachtte meer druk te zetten op de Drechtstreek defensie, die echter elk gevaar wist te neutraliseren. De verdediging, waar Damien Vereecken de geblesseerde Erwin van der Heiden verving, hield echter goed stand. Aanvallend bleven de blauwwitten met volle kracht doorgaan en ze werden enkele keren gevaarlijk voor het doel van Tricht. Zo ging een hard schot van Ties van Aggelen, die de verdediging meermaals te snel af was, net voor het doel langs. Een kwartier voor het eind van de wedstrijd kon Van Aggelen toch zijn tweede van de middag binnenschieten toen hij een voorzet van Silvan Damwijk mooi kon binnenlopen: 4-2. Drechtstreek bleef aandringen en kort voor het eind van de wedstrijd was er opnieuw een goede aanval van Drechtstreek die in eerste instantie werd gesmoord in de Tricht defensie. Toen Ties van Aggelen de bal daarna fraai terug speelde naar de op ruime afstand vrij staande Mart Wielaard kon die laatste keihard uithalen en de bal diagonaal in het doel knallen om de 5-2 overwinning veilig te stellen.

De overwinning tegen Tricht is goed voor het moraal van de ploeg die als eenheid een zeer dikke voldoende behaalde. Zowel aanvallend als verdedigend stond er een collectief op het veld dat kon rekenen op een solide middenveld als tussenschakel. Met nog drie wedstrijden tegen goede tegenstanders vóór de winterstop, zal het lastig worden om punten te behalen maar gezien de vorm waarin de ploeg nu verkeert zijn verrassingen zeker niet uit te sluiten.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek in Dordrecht de altijd lastige uitwedstrijd tegen EBOH. Aanvang van die wedstrijd aan de Schenkeldijk is 14.45 uur.

Wil je meer informatie over de club Drechtstreek? Klik hier.
Lees hier ook ‘Mooie overwinning voor Drechtstreek’

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Van Geest kan niet zonder FC ’s-Gravenzande

Henk van Geest is in het Westland bekend als DJ Henkie. Hij is ook een echt boegbeeld van de...

Stan Haanstra van VV Staphorst heeft vertrouwen in zijn ploeg

Vandaag spreken wij met Stan Haanstra, aanvaller van VV Staphorst. Haanstra heeft de jeugdopleiding van FC Groningen en Achilles...

‘Van vriendenteam naar eerste elftal’, Aldus Jaap Berendschot van UVV’40

Twee jaar geleden maakte Jaap Berendschot de overstap naar UVV'40. Niet om in het eerste te spelen, maar samen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.