Romain van Bruggen gaat voor lijfsbehoud met Smitshoek

0
180

Smitshoek en de hoofdklasse is geen succesvolle combinatie dit seizoen. Verdediger Romain van Bruggen baalt als een stekker maar heeft er alle vertrouwen in dat de tweede club uit Barendrecht lijfsbehoud voor elkaar krijgt. ,,We gaan er vol voor, want we mogen ons niet laten kisten,” klinkt het strijdvaardig uit de mond van de speler van het jaar vorig seizoen.

BARENDRECHT – Het is momenteel zwaar in de hoofdklasse voor Smitshoek. Verdediger Romain van Bruggen denkt er het zijne van. ,,We gaan voor lijfsbehoud,” stelt de speler. ,,Sportief gezien valt het natuurlijk tegen. We zijn vorig jaar gepromoveerd en wisten dat het dit jaar een heel ander seizoen zou worden dan vorig jaar. Toch had ik verwacht dat we hoger op de ranglijst zouden staan op dit moment.”

Kwaliteit
Van Bruggen denkt dan ook niet dat het aan de aanwezige kwaliteiten ligt binnen Smitshoek. ,,Kwalitatief denk ik dat de groep zeker goed genoeg is om zich in deze hoofdklasse te handhaven. Jammer genoeg loopt het voetballend lang niet iedere week even goed. Met hard werken moet de kwaliteit die aanwezig is weer boven komen drijven en dan verwacht ik dat we er gewoon in blijven. Het moet ook gewoon. We willen niet gaan jojo-en.”

De verdediger kijkt niet alleen naar de teamprestatie. Ook over die van zichzelf is hij niet geheel tevreden. ,,Ook persoonlijk is het natuurlijk anders dan vorig jaar, maar teamprestaties en persoonlijke prestaties gaan vaak hand in hand. Daar is vorig jaar misschien wel een goed voorbeeld van. We werden kampioen en ook persoonlijk won ik toen een prijs.

Dit jaar hebben we het als team lastiger en dat merk je ook in je eigen spel.” Vorig seizoen werd Van Bruggen nog verkozen tot speler van het jaar bij Smitshoek. Een knappe prestatie in het eerste seizoen na zijn periode bij SC Feyenoord.

Verwachting eindstand
Waar het seizoen ook zal eindigen voor Smitshoek, Van Bruggen weet zeker dat de club er bovenop komt. ,,Na regen komt zonneschijn,” geeft de verdediger aan. ,,We weten gewoon van elkaar dat het beter kan en moet. Maar we missen een klein beetje vertrouwen. Maar door de mouwen extra op te stropen, ga ik er van uit dat het voldoende zal zijn om erin te blijven. Knokken tot het bittere eind is momenteel het credo.” Smitshoek kent ook gewoon pure pech. ,,In duels zit niet alles mee, en dat werkt soms extra tegen. Maar we moeten puur naar onszelf kijken en gewoon de rug rechtten.”