Roland Truggelaar moet zijn reputatie bij Geinoord waarmaken

0
132

Roland Truggelaar (30) maakte afgelopen zomer de veelbesproken overstap van Vreeswijk naar buurvereniging Geinoord uit Nieuwegein. Het was een besluit dat hem niet door iedereen in dank werd afgenomen. Hoewel de afstand tussen beide clubs minimaal is, kwam Truggelaar in een heel andere wereld. De verwachtingen bij Geinoord zijn een stuk groter dan bij Vreeswijk. ,,De technische staf zit er bovenop en creëert een goed groepsgevoel. Dat draagt uiteindelijk ook bij in de punten.”

Door Stan Bos

Voor Vreeswijk was het even flink slikken. Met lede ogen zag de zondagderdeklasser afgelopen zomer spits Roland Truggelaar verkassen. Nota bene naar buurman Geinoord. ,,Dat is me niet snel in dank afgenomen,” vertelt de inwoner van Bunnik. ,,Al kun je beide clubs niet met elkaar vergelijken. Bij Vreeswijk kent iedereen elkaar, het is een echte dorpsclub, heel warm. In de kantine staat er soms een moeder van één van de spelers achter de bar. Toen ik bekendmaakte dat ik naar Geinoord ging, vond vooral de oude stempel dat ik een overloper was. Ik vind het vervelend om te zien dat Vreeswijk nu niet zo goed draait.”

Truggelaar, die in het dagelijks leven een eigen caravanbedrijf in Beesd bestiert, geeft toe dat hij even tijd nodig had om zijn plek te vinden bij Geinoord. De aanvaller merkt dat de verwachtingen een stuk hoger zijn dan bij Vreeswijk. ,,Een wereld van verschil, maar ik heb het wel naar mijn zin. Geinoord is een heel andere club dan Vreeswijk.” Truggelaar is uiteraard op de hoogte van de fusiebesprekingen tussen beide clubs. ,,Dat zal ook wel moeten om uiteindelijk beide verenigingen te kunnen redden, al denk dat ik Vreeswijk de meeste problemen heeft met een fusie.”

Dat neemt niet weg dat Truggelaar dit seizoen zijn uiterste best wil doen voor Geinoord. Vorig seizoen schoot hij er aan de lopende band 39 in voor Vreeswijk. Dat er belangstelling zou komen, was onvermijdelijk. ,,Ik heb met meerdere clubs gesproken. Nieuw Utrecht kwam met bonuspremies aanzetten, maar ik moet vooral een goed gevoel hebben bij een vereniging. Ik doe het niet voor de centen.” Truggelaar kreeg een appje van TC-lid Rudy Jansen. Na een goed gesprek hing ook trainer David Toxopeus aan de lijn. ,,Met David en zijn assistent Herman Schreurs heb ik een heel positief gesprek gevoerd. Na de degradatie wil Geinoord hogerop. Na twee gesprekken hakte ik de knoop door.”

Zijn uitstekende reputatie leidde er nog niet toe dat Truggelaar dit seizoen alle wedstrijden speelde. Daar is de spits – ondanks zijn goede band met Toxopeus – niet altijd blij mee. ,,David rouleert vrij veel. Ik weet niet of dat het spel altijd ten goede komt. Ik ben eerlijk gezegd niet van het rouleren, maar de trainer bepaalt. Misschien is hij nog zoekende, maar op een gegeven moment moet je wel toewerken naar een vaste basiself.”

Truggelaar is realistisch als hij over zijn kwaliteiten praat. ,,Veel hoger dan de eerste klasse wordt het niet. Ik sta overal voor open, ben een liefhebber, hou van het spelletje en wil altijd het beste uit mezelf halen. Eerst wil ik slagen bij Geinoord. De technische staf zit er bovenop en creëert een goed groepsgevoel. Dat draagt uiteindelijk ook bij in de punten.”