Robert van Yperen naar RCD zondag

Robert van Yperen (25) verlaat het tweede elftal van E.B.O.H. voor een nieuwe uitdaging bij RCD zondag dat uitkomt in de derde klasse. De rechtsback begon op vierjarige leeftijd met voetballen bij E.B.O.H. waar hij daarna altijd heeft gespeeld. Vanaf zijn overstap naar de senioren is Robert altijd een vaste waarde geweest in het tweede elftal van de Dordtse vereniging. In zijn tijd bij de senioren heeft van Yperen wel reserve mogen staan en invalbeurten mogen maken bij het eerste elftal waar zijn broer Ricardo actief is.
Happy-point
Met zijn overstap hoopt de back nieuwe stappen te kunnen maken in zijn ontwikkeling. ‘’Bij E.B.O.H. heb ik altijd met veel plezier in het tweede elftal gespeeld, maar kreeg ik helaas niet de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen in het eerste elftal. Bij RCD hoop ik die kans wel te krijgen en die kans grijp ik dan ook met beide handen aan.’’

Ondanks de overstap naar de stadsgenoot RCD zal Robert met een goed gevoel terugkijken naar zijn tijd bij zijn oude club. ‘’Ik kijk met heel erg veel plezier terug naar mijn tijd bij E.B.O.H. waarin ik mij onder verschillende trainers erg goed heb kunnen ontwikkelen over de jaren heen. Zoals ik al zei, heb ik heel mijn leven bij E.B.O.H. gespeeld en was het een moeilijke keuze om naar RCD te gaan.’’ Echter zal hij de club niet helemaal achter zich laten. ‘’Ik heb mij ingeschreven als rustend lid bij E.B.O.H. om verbonden te blijven met de club, juist omdat het zo’n groot deel van mijn leven is en ik dat zo wil houden. De leukste momenten waren de promotie naar de reserve eerste klasse in het seizoen 2017-2018 en alle wedstrijden en trainingen waarbij ik samen speelde met mijn broer, Ricardo van Yperen, die in het eerste speelt bij E.B.O.H.’’

Bij zijn nieuwe club hoopt Robert van waarde te kunnen zijn in de verdediging. ‘’Ik zou graag het team willen versterken door mijn ervaring op de positie van rechtsback en om met mijn teamgenoten te blijven groeien en zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie. Op persoonlijk vlak wil ik me natuurlijk blijven ontwikkelen als rechtsback zijnde en het beste uit mezelf halen.’’

Bij RCD hoopt de back op een beter seizoen dan het afgelopen jaar. ‘’Afgelopen seizoen was niet het seizoen waar RCD op gehoopt had. Met een aantal nieuwe spelers en met de nieuwe trainer, John de Wit, hoop ik dat wij als team ons blijven ontwikkelen en proberen zo hoog mogelijk te eindigen.”

Bij zijn oude club zal hij voornamelijk de saamhorigheid missen. ‘’Iedereen kent elkaar, van jong tot oud, en iedereen gunt elkaar het beste. Vooral omdat ik er zo lang heb gespeeld, ga ik de vele mensen die ik over de jaren heen heb leren kennen, missen. Natuurlijk ben ik ook van plan om zo veel mogelijk te komen kijken bij het eerste en het tweede elftal, want E.B.O.H. zal ik nooit achter mij laten. Maar uiteraard start ik met een frisse en enthousiaste blik vooruit bij RCD en hoop ik daar zowel individueel als in teamverband een zo goed mogelijk seizoen te kunnen hebben.’’

Klik hier voor meer informatie over E.B.O.H.
Klik hier voor meer informatie over RCD.
Klik hier voor een ander artikel.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.