Robert Braber is thuis bij Kogelvangers

0
106

Robert Braber (36) maakt zich op voor een mooie terugkeer. De oud-prof voetbalt dit seizoen in het groen-wit van derdeklasser Kogelvangers, waar zijn carrière in het seniorenvoetbal begon als 16-jarige. De combinatie met een druk seizoen bij RKC Waalwijk, de mogelijkheid om aan het trainersvak te ruiken én de hereniging met vele bekenden gaven voor hem de doorslag.

Het is een drukke zomer geweest voor Robert Braber. Als accountmanager was hij bezig met het verlengen en werven van sponsoren voor RKC Waalwijk en daarnaast moest hij kiezen waar zijn eigen voetbaltoekomst lag. De keuze viel op Kogelvangers, waarna een luid gejuich klonk in menig huiskamer van de vestingstad. Het bestuur wilde hem al eerder terughalen, een mooier uithangbord voor de club is er immers niet.

EREDIVISIE
De promotie van RKC Waalwijk naar de Eredivisie was voor voetbalvereniging Kogelvangers ook een meevaller. De kans werd daarmee groter dat Braber terug zou keren, aangezien de club uit Willemstad op zaterdag speelt en RKC komend seizoen vaker op de laatste dag van het weekend moet voetballen. “Dat is niet te combineren met een zondagclub in het amateurvoetbal. Ik mis bij Kogelvangers komend seizoen drie of vier wedstrijden, dat is geen probleem. Ik hoef me nu niet in allerlei bochten te wringen, dat gaf voor mij de doorslag”, vertelt Robert Braber, die door een kleine twintig clubs benaderd werd nadat bekend werd dat hij bij Halsteren vertrok.

Het voelt als thuiskomen, het Artifl ex Sportpark in Willemstad. “Ik ken iedereen nog daar, veel vrienden van me spelen in het veteranenteam en een enkeling nog in het eerste. We hadden laatst een bedrijventoernooitje in Willemstad, iedereen was helemaal enthousiast door mijn terugkeer. Dit was een mooi moment voor deze stap.” Het zal even wennen zijn voor Braber, die vier jaar geleden nog in de Eredivisie speelde. “Maar ik heb steeds een stap teruggedaan, van Willem II naar Helmond Sport, toen naar Halsteren en nu hierheen. Ik kan me redelijk snel aanpassen, probeer er het beste van te maken en iedereen op sleeptouw te nemen. Het voordeel van dit niveau is dat het vooral om plezier gaat.”

ASSISTENT
De aanvallende middenvelder zal hoofdtrainer Brian Roquas bijstaan waar nodig. “Ik heb mijn UEFA B-diploma gehaald en mag daarmee in principe tot en met de tweede klasse trainen. Ik vind het echter niet kunnen om als hoofdtrainer wedstrijden te missen en voel mezelf daarnaast nog veel te fi t om zelf al aan het roer te staan. Ik zal de trainer wel assisteren waar nodig, laat sowieso altijd wel van me horen. Je kunt me zien als een assistent-trainer in het veld.” Over een doelstelling kan hij nog weinig zeggen. “Daarvoor ken ik de competitie niet goed genoeg. Ik weet wel dat we met mij en twee andere teruggekeerde jongens beter zijn geworden, maar om nou direct te zeggen dat we voor promotie moeten gaan, dat is misschien wat overdreven. Ik wil het wel beter doen dan vorig jaar, toen zijn ze in de middenmoot geëindigd.”