Robbie Koole start traject met nieuw eerste elftal bij FC Drunen

FC Drunen heeft dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis twee eerste elftallen, de club heeft een standaardelftal op zowel de zaterdag als zondag. Robbie Koole is de trainer van het zaterdagteam, dat bestaat uit heel veel jonge spelers die vanuit de jeugd van de club komen. Een elftal dat nog veel kan en moet leren, maar ook een elftal waar de ambitieuze oefenmeester resultaten wil zien.

mandemakers banner

DRUNEN – “FC Drunen is van origine een zondagclub geweest”, zegt Koole, die zelf ook nog in het eerste elftal van de club speelde. Toen nog gewoon op zondag. “In het eerste coronajaar is er vanuit de A-jeugd een team als zaterdag 2 begonnen. Ik heb vervolgens mijn papieren gehaald. Heel veel van die jongens heb ik in de jeugd training gegeven, ik heb gevraagd of ze nog een stapje hogerop wilden gaan.”

Koole noemt het een stapje, hij weet dat het meer is dan dat. “Ja, dat is zeker een stap. Dat wisten we ook vooraf. We doen het met heel veel jongens die geen tot weinig ervaring in het seniorenvoetbal hebben”, legt de 28-jarige oefenmeester uit. Dat verklaart mogelijk ook waarom zijn ploeg na acht wedstrijden met drie gewonnen punten voorlaatste staat. “Ja, dat heeft er zeker mee te maken. Maar ik denk dat daar na de winter verandering in gaat komen. Ik ken de potentie van heel veel jongens, het gaat goedkomen.”

Is het dan een leerjaar, zo’n eerste seizoen als eerste elftal? Koole snapt de vraag, maar ziet het zelf anders. “Je gaat niet een wedstrijd in om te proberen je best te doen. Je wil nog steeds elke wedstrijd doelpunten maken en winnen. Alleen je weet dat er momenten gaan komen waar fouten worden gemaakt. Het is wat dat betreft zoeken naar de beste oplossingen om dat in trainingen te verwerken, dat ze stappen maken.”

Koole, eerder drie jaar assistent-trainer bij het eerste zondagteam van FC Drunen, verwacht dat de jongens veel geleerd hebben in de eerste duels van dit seizoen en dat dat zijn vruchten af gaat werpen na de vervroegde winterstop. Wanneer is hij dan tevreden aan het einde van het seizoen? “Ik kijk uiteindelijk wel naar de ranglijst natuurlijk, maar ook naar de ontwikkeling die de spelers – en wij als staf – hebben doorgemaakt. Ik heb vertrouwen dat de jongens nog heel wat punten gaan pakken, dat we leuk in de middenmoot kunnen eindigen. Maar tevreden? Ik denk dat je altijd moet kijken naar wat beter kan.”

Als voetballer moest Koole door slechte knieën op jonge leeftijd stoppen, als trainer wil hij nu kijken hoe ver hij kan komen. “Ik ben de club heel dankbaar dat we met z’n allen de kans hebben gekregen om een zaterdag 1-eftal te maken. Twee eerste elftallen, dat heeft wat voeten in aarde gehad voor de club zelf. Ik ben er blij mee. ‘Vanuit de club is er gezegd: kijk hoe we het op kunnen bouwen, hoe het bevalt’. Ik heb voor één seizoen getekend, als startjaar. Maar wel met de ambitie voor een langere periode. We zijn een traject aangegaan, kijken hoe we het zaterdagvoetbal binnen FC Drunen omhoog kunnen brengen.”

Klik hier voor meer informatie over FC Drunen

Klik hier voor meer artikelen over FC Drunen

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.