RKVV Boxtel, SC Elshout, ZIGO en RWB 35+ blijven 7 tegen 7 voetballen.

Samen met RKVV Boxtel, SC Elshout, en ZIGO heeft RWB 35+ in het najaar van 2019 op de zondag ochtenden een onderlinge 7 tegen 7 competitie gespeeld. Een initiatief van RWB omdat de KNVB in Zuid1 geen 35+ 7 tegen 7 competitie op zondag organiseerde. Mogelijk dat de KNVB in het voorjaar van 2020 wel een 35+ 7 tegen 7 competitie kan organiseren?

In het geval dat de KNVB dit lukt wordt de overstap gemaakt naar de KNVB, lukt het de KNVB niet dan gaan genoemde verenigingen in het voorjaar 2020 door met een onderlinge competitie. Deze competitie wordt dan wel gespeeld in een vorm van toernooi met eindtoernooi,waarbij elke vereniging een keer de organisatie op zich neemt.

Bij 35+ 7 tegen 7 spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel.  Ideaal voor teams die geen 11 spelers op de been kunnen brengen en ideaal voor spelers die hun lichaam iets minder willen belasten. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Niet het presteren staat centraal, maar juist het lekkere voetballen op een recreatieve manier. Samen met leeftijdsgenoten.

De Najaarscompetitie 2019 werd gewonnen door RWB35+ en dat betekende dat RWB het eindtoernooi mocht organiseren. In het eindtoernooi werden door elk team 3 wedstrijdjes van 20 minuten gespeeld.

De uitslag van het toernooi was als volgt, 1e plaats RWB, 2e plaats RKVV Boxtel, 3e plaats ZIGO en op de 4e plaats SC Elshout. Tijdens het toernooi zat verder alles mee, in de winterzon was het een ideale weer om lekker buiten te sporten, na het toernooi toen iedereen gedoucht was werd in de kantine de najaarscompetitie afgesloten met de prijsuitreiking en liet iedereen de door Carola verzorgde broodjes hamburger lekker smaken. RKVV Boxtel had ook nog een prijs voor De Beste Speler van het toernooi, dit was meteen ook de oudste speler van Boxtel die meedeed aan het toernooi.

Verenigingen die interesse hebben in 7 tegen 7 kunnen informatie inwinnen bij de KNVB maar kunnen eventueel ook terecht bij RWB, ZIGO, RKVV Boxtel en/of SC Elshout.

Bron: www.rwbwaalwijk.nl

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Talpa Network lanceert derde podcast van ‘The Cast’: De Groundhoppers

Vandaag lanceert Talpa Network 'De Groundhoppers’, een podcast van Metin Karatas en Kevin Kraan die verschillende voetbalclubs afreizen die...

Fieldmanagers delen in nieuwe podcastserie geheim achter goed voetbalveld

In de nieuwe podcastserie Grasmannen vertellen de fieldmanagers van Nederlandse topclubs hoe zij het voetbalveld in de grote stadions...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.