RKVSC: selectie vol potentie

0
115

Robert Hooijmans en Herman Bergacker zijn door RKVSC aangesteld om het nieuwe zaterdagteam te leiden. Zij beginnen vol goede moed en met een kwalitatief sterke selectie aan het eerste seizoen in de vierde klasse.

Voor Hooijmans (37) is de cirkel rond. Hij begon met voetballen bij RKVSC en keert nu als hoofdtrainer terug in Velddriel. Bergacker (57) is ondertussen onderdeel geworden van het meubilair bij diezelfde club. Deze combinatie moet RKVSC helpen een gezonde zaterdagclub te worden.

De beslissing om van zondag naar zaterdag te gaan, werd vorig jaar genomen in Velddriel. “De meesten hebben op zondag toch weinig puf om te voetballen, gaan liever zaterdagavond op stap”, oordeelt Bergacker. Het was af en toe dan ook schrapen om genoeg spelers te verzamelen, Bergacker nam vorig seizoen zelfs zelf nog eens plaats tussen de doelpalen. En dat deed hij niet onverdienstelijk.

2018-2019 wordt volgens hem een jaar van wennen en aftasten, aangezien de selectie veel nieuwe gezichten kent. “Ik heb er volop vertrouwen in, we hebben een mooie spelersgroep waarmee we best aardig mee kunnen draaien op dit niveau.”

Opbouwen
Hooijmans keert dus terug op het oude en vertrouwde nest. “Vorig jaar werd er geïnformeerd naar mij door oude bekenden van RKVSC, toen ben ik op gesprek gegaan en alles is daarna vrij snel verlopen.”

Hij heeft samen met Bergacker een vrij nieuwe selectie samengesteld, omdat aardig wat jongens zijn gestopt of op zondag zijn blijven voetballen. “We hebben negentien spelers voor de selectie plus een aantal jongens uit het tweede die toegezegd hebben in te willen vallen, mocht het nodig zijn. Als je die negentien namen door gaat lopen qua voetbalachtergrond, dan ziet dat er heel goed uit. Ze hebben in de jeugd allemaal op landelijk niveau gespeeld of bij de senioren al eens meegedaan om de prijzen in de derde klasse.”

Maar volgens Hooijmans zal dit seizoen vooral in het teken staan van het smeden van een team en werken aan de conditie. “Sommige jongens hebben al één tot anderhalf seizoen niks gedaan, dan heb je wel een paar weken nodig om fit te worden. Daarnaast is het zaak om een eenheid te worden. We zien dit echt als een opbouwjaar. Je wilt natuurlijk goed presteren, maar ik kan niet verwachten dat we vanaf de eerste wedstrijd bovenin meedraaien. Wat we wel kunnen doen, is laten zien dat er iets leuks gaande is bij RKVSC. Verder willen we vooral bouwen richting de toekomst.”

Foto gemaakt door Gerald van Zanten.