RKVSC kan weer op Ad Schippers rekenen

0
144

Zijn trainingspak hing alweer een paar jaar stof te vangen in de kledingkast en zijn leven als gepensioneerd voetbaltrainer beviel Ad Schippers prima. Toch is hij dit seizoen teruggekeerd langs de lijn, bij RKVSC. De lokroep van die club is onweerstaanbaar voor de 59-jarige oefenmeester.

Voorzitter Herman Bergacker hangt aan de lijn. Het gaat niet goed met RKVSC en ze zien eigenlijk maar een optie om de club te redden: teruggrijpen naar oudgedienden. Jongens die gestopt zijn willen wel weer gaan voetballen, maar alleen als Ad Schippers en Marco Piels het trainersduo gaan vormen. Dat kan Schippers niet weigeren.

STAMTAFEL
“Ik heb in de regio veel teams getraind, maar voor RKVSC voel ik echt clubliefde. Je kent de mensen, het is niet vreemd. Het is een warme, leuke dorpsclub. Ik had inmiddels op de donderdagavond ook een stamtafel in de kantine”, vertelt Schippers, die eerder al twee en vijf jaar trainer was in Velddriel, lachend. En dus besloot hij er weer in te stappen. “Maar als ik mijn nek uit zou steken, verwachtte ik dat ook van de spelers en oudgedienden die terugkwamen. We gaan het met z’n allen doen.” Keeper Frans van der Zalm, die van Heerewaarden komt, is ook een waardevolle versterking voor Schippers.

Zo staat hij dit seizoen weer aan het roer van de club. RKVSC switchte een jaar geleden van zondag naar zaterdag en ging van start met een aantal jongens van buitenaf. Die zijn nu bijna allemaal weer weg en de echte RKVSC’ers wilden terug naar de laatste dag van het weekend. Zo voetbalt de club nu dus weer in de vijfde klasse op zondag. “We zullen geen hoogvlieger zijn, maar als we wat geluk hebben qua schorsingen en blessures, kunnen we bij de onderste plaatsen wegblijven. Je weet hoe het gaat in de vijfde klasse: de ene week kun je alles, de andere niks. Het belangrijkste is dat alle neuzen dezelfde kant op staan, als we onze schouders eronder zetten, kunnen we veel bereiken.”

3 P’S
Het plezier staat voorop, zo legt Schippers uit. “Het gaat om de drie P’s: Plezier komt eerst, Prestatie is de tweede en daarmee komt de derde P, de Punten, vanzelf.” Schippers heeft vertrouwen in de jeugd. “Er komen best wat goede jeugdspelers aan, talentjes die nu een jaar of zestien oud zijn. Hopelijk kunnen zij aangevuld worden met meer oudgedienden die terugkeren bij RKVSC, dan kunnen we leuk meedoen in de vijfde klasse.” Maar komend seizoen zal hij het nog met de smalle, geroutineerde selectie moeten doen, die nu beschikbaar is. “Het mooie is dat jongens die al ver in de dertig zijn, toch weer wilden gaan voetballen om RKVSC te helpen. Het is hun cluppie.” Zoals de Rooms Katholieke Velddrielse Sport Club ook een plek in het hart van Schippers heeft verworven. “Ik ben hier twee periodes met veel plezier trainer geweest. De mensen zijn open, eerlijk. Ze zeggen waar het op staat en toch blijft het ook een warme club.” In eerste instantie is het de bedoeling dat de trainer over een jaar weer een stap terug doet. “Het is vooralsnog voor één seizoen, daarna kijken we wel verder. Ik ben dan zestig, op een gegeven moment is het mooi geweest.”