RKSV HALSTEREN ORGANISEERT INTERNATIONAAL O10 JEUGDTOERNOOI

0
114

Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei organiseert RKSV Halsteren voor de tweede maal een internationaal O10 jeugdtoernooi. Naast jeugdteams van amateur- en betaald voetbalclubs uit Nederland, verwelkomt de club op sportpark De Beek ook jeugdteams uit België, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

 

Gedurende de twee toernooidagen zullen in totaal 24 teams in vier poules van zes ploegen strijden om het toernooikampioenschap. De eerste toernooidag staat volledig in het teken van poulewedstrijden. Op vrijdag vinden de tweede poulefase en de finalewedstrijden plaats. De openingsceremonie van het toernooi is op donderdag om 10.15 uur en gebeurt in aanwezigheid van wethouder Weys.

De wedstrijden starten vervolgens om 11.00 uur en zijn rond 18.00 uur afgelopen. De dag erna beginnen de wedstrijden uit de tweede poulefase om 09.30 uur en is het toernooi afgelopen rond 15.30 uur.

Het is de derde maal dat dit toernooi op sportpark De Beek wordt georganiseerd. Twee seizoenen geleden was de organisatie in gezamenlijke handen van VVC’68 en RKSV Halsteren. Voor de overnachting van de vele buitenlandse gasten worden diverse onderkomens in Halsteren en omgeving ingezet. De organisatie heeft daarnaast vele gastgezinnen bereid gevonden om enkele deelnemers één of twee nachten onderdak te bieden.

Deelnemende ploegen uit Nederland zijn: SC Feyenoord, RKAV Volendam, PSV, RKSV Halsteren, Vitesse, FC Emmen, VVV Venlo, Wooter Academy en FC Den Bosch.

Uit België komen de O10 teams van: Cercle Brugge, Galatasaray Academy, K Lyra Lierse, Sint-Truidense VV, Royal Excel Moeskroen, Beerschot Wilrijk en KMSK Deinze. Uit Engeland komen over: The New Saints, Aberdeen FC en Burnley FC.

Duitsland is vertegenwoordigd via TuS Koblenz en vanuit Frankrijk verwelkomen we OS Leers.

De editie van vorig jaar werd gewonnen door het O10 team van OH Leuven. Een deel van de opbrengst van dit toernooi zal door RKSV Halsteren worden gedoneerd aan de Stichting Vrienden van Siem en het Sophia Kinderziekenhuis Fonds. Sportpark De Beek is beide toernooidagen vrij toegankelijk voor belangstellenden.