RKSV Halsteren organiseert eerste vrijwilligersmarkt

0
108

Op woensdag 20 februari a.s. organiseert RKSV Halsteren voor de eerste maal een vrijwilligersmarkt. Tijdens deze markt vertellen bestaande clubvrijwilligers wat zij voor de club doen, kunnen belangstellenden kennis nemen van de openstaande vacatures en uitleg krijgen over de verenigingsorganisatie. Ook zal 100% Voetbal met een “kraam” tijdens de vrijwilligersmarkt aanwezig zijn. Onder de nieuw aangemelde vrijwilligers verloot de club daarnaast leuke prijzen.

“Onze vereniging kent gelukkig een groot aantal vrijwilligers, dat zich met hart en ziel inzet voor de club”,  stelt voorzitter Jan van Elzakker vast, “Maar ook bij onze club zien we dat het beroep op hen die al wat doen voor de club steeds groter wordt en het vrijwilligerskorps vergrijst. Met andere woorden: de aanwas van nieuwe vrijwilligers stokt.” Tijd voor actie, besloot het bestuur.

Tijdens de vrijwilligersmarkt willen we leden, ouders van leden en andere geïnteresseerden enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk bij de club. Zeker – maar niet alleen – voor jongeren biedt vrijwilligerswerk de mogelijkheid om sociale vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen met bijvoorbeeld werken in teamverband en verantwoordelijkheid nemen.

“Dat is ook echt het doel van de vrijwilligersmarkt. We willen juist laten zien dat vrijwilligerswerk nuttig is en voordelen heeft voor zowel iemands persoonlijke ontwikkeling als voor de club. Het mes snijdt wat ons betreft aan twee kanten”, zegt Patrick Koek, die namens het bestuur de vrijwilligersmarkt organiseert, “Dat laat onverlet dat we natuurlijk ook wel echt extra handen nodig hebben om een grote club als de onze goed te laten draaien. We denken hierbij ook aan bijv. het concept, waarbij teams zich beschikbaar stellen voor de organisatie van activiteiten of als pool voor structurele taken. Ze adopteren dan gezamelijk een activiteit of taak en verdelen het werk binnen het team. Als dat lukt, zou dat natuurlijk ook fantastisch zijn.”

Bezoekers kunnen tijdens de avond aangeven waar hun belangstelling naar uit gaat en hoeveel tijd ze beschikbaar hebben voor vrijwilligerswerk. De club heeft een overzicht van alle vrijwilligerstaken en zal ook tijdens de avond via interviews clubmensen aan het woord laten over het vrijwilligerswerk. Otto Lagemaat zal de avond als moderator fungeren en via interviews de verschillende aspecten van het verenigingsleven aan de orde stellen.

De vrijwilligersmarkt vindt plaats op woensdagavond 20 februari van 18.00 tot 21.00 uur in de kantine van RSKV Halsteren. Voor de bezoekers van de markt staat koffie, thee en fris klaar. Daarnaast is voetbalshop 100% Voetbal ook aanwezig met mooie stuntaanbiedingen van voetbalkleding en verenigingstenues.

Bezoekers die zich direct aanmelden als vrijwilliger nemen bovendien automatisch deel aan een verloting en  maken daarmee kans op leuke prijzen, die mede door 100% Voetbal mogelijk zijn gemaakt.