RKDVC schuift jubileumfeesten door: ‘Dan vieren we maar onze 76ste verjaardag’

Op 15 mei 2020 bestond RKDVC precies 75 jaar, maar het werd geen feestelijke verjaardag vanwege de coronamaatregelen. Het draaiboek kon terug in de kast en de jubileumcommissie hoopt nu in 2021 alsnog groots uit te pakken.

HappyPoint_desinfectie

Natuurlijk baalde RKDVC dat dit jaar een streep ging door de twee geplande feestweekenden, maar niemand vond het vreemd dat het 75-jarige clubjubileum geruisloos passeerde. “Het was al snel duidelijk dat we voorlopig nog niet af zouden zijn van corona en in maart hebben we de data doorgeschoven naar 2021. Het draaiboek kon in de koelkast en we moesten de nodige reserveringen annuleren. Komende zomer willen we heel graag alsnog feestvieren. Dat verdient iedereen die betrokken is bij onze prachtige club.”

Fraai feestprogramma
Aan het woord is Martijn van Nunen, bestuurslid en spreekbuis namens de achtkoppige jubileumcommissie van RKDVC, dat een fraai en divers programma had samengesteld voor twee weekenden. Dat bestond uit onder meer een receptie en jubilarissenavond, een discoavond voor de jeugd, een voetbalquiz, een vaders- en moederstoernooi, voetbalactiviteiten voor de jeugdleden, een duel tussen RKDVC 1 en de PSV Legends en uiteraard een feestavond. “Op een ludieke manier hebben we via onze kanalen aangekondigd dat we nu maar onze 76ste verjaardag groots gaan vieren, dat is denk ik vrij uniek”, zegt Van Nunen, zelf al 39 jaar lid van de Rooms Katholieke Drunense Voetbal Club. “Het programma is in principe klaar. Misschien moeten we alleen wat knutselen aan het jubileumlogo. En wie weet schrijven we een extra bladzijde in ons jubileumboek over het jaar 2020. Dat zal dan wel een zwarte worden”, zegt hij met gevoel voor humor.

Veel vragen
Daar zit overigens wel een kern van waarheid in. Want net als elke voetbalclub voelt RKDVC de gevolgen van de coronacrisis in de portemonnee en bovendien zit de vereniging met veel vragen. “Want de hervatting van de competities heeft natuurlijk gevolgen voor de voetbalkalender. Wie weet speelt iedereen een aantal weken langer door, waardoor het voor ons weer moeilijker wordt om de jubileumfeesten in te plannen”, zegt Van Nunen. “Helaas verkeren we nog een poosje in onzekerheid. Maar één ding is zeker: we feesten alleen als iedereen erbij kan zijn, we gaan geen activiteiten voor pakweg dertig man organiseren. Ik kan me ons 40- en 50-jarig jubileum nog goed voor de geest halen. Dat waren geweldige feesten. Sportieve successen zijn leuk, maar juist zulke jubileumfeesten vormen denk ik de hoogtepunten uit de rijke historie van RKDVC.”

Het bloeiende RKDVC is met ruim 1100 leden een van de grootse clubs in de regio. Jo de Wijs en Jos van de Wiel hebben binnen dit indrukwekkende gezelschap een unieke status, want alleen deze twee heren zijn vanaf dag één lid van de Drunense grootmacht. “We organiseren de jubileumfeesten voor alle mensen die in de afgelopen jaren belangrijk zijn geweest voor onze club. En we willen Jo en Jos volgend jaar uiteraard extra in het zonnetje zetten, want zij zijn natuurlijk clubiconen van RKDVC.”

Klik hier voor meer artikelen over RKDVC
Klik hier voor meer informatie over RKDVC

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Umut Takac: van speler naar trainer bij Alblasserdam

  Umut Takac (net 34 jaar oud) heeft na zestien jaar als voetballer in selectieteams de stap naar het trainerschap...

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.