RKAVV troeft matig SJC af

0
181

Opnieuw moest SJC een nederlaag incasseren. Nu bleek aan de Lageweg ook RKAVV te sterk voor de selectie van Florian Wolf. Die helaas te maken heeft met een aantal spelers in de ziekenboeg. Maar hij kon net als de supporters zien dat SJC opnieuw uitermate teleurstellend uit de startblokken kwam. Daar was de te gemakkelijk weggeven 0-1 na ruim 4 minuten spelen natuurlijk ook debet aan. Dit negatieve hoogtepunt was helaas het enige vermeldenswaardige wapenfeit in het eerste kwartier. En na zo’n 18 minuten was het plots ook 0-2. Onvoldoende  rugdekking gaf RKAVV de gelegenheid om door de SJC defensie te slalommen.

SJC moest op jacht naar de aansluitingstreffer. Maar helaas waren nauwelijks momenten die optimisme rechtvaardigden. Bij het team lijkt alle zelfverzekerdheid van de eerste weken te zijn weggeëbd. En het tactisch concept bleek volkomen onvoldoende om dit RKAVV pijn te doen. Vooral hun linkervleugel  kreeg volop gelegenheid om  de verdediging in moeilijkheden te brengen. Coach Wolf probeerde de bakens te verzetten door de snelle Luc Coopmans in te brengen. Aanvankelijk bleek dit een goede greep. SJC kreeg wat meer vat op het spel en er kwamen over de vleugels wat scherp geplaatste aanvallen. Op rechts kon Coopmans dus gevaarlijk worden en op links kwamen mogelijk ook hierdoor eerst Jordy Groot en even later ook Mostava Frederik gevaarlijk door. Maar even vaak  kon het net niet worden gevonden. Vijf minuten voor de rust werd een doorbraak van Timo Ruigrok onreglementair gestopt. Een gele kaart voor RKAVV was het gevolg De vrij trap, vanaf  zo’n 35 meter, vloog er echter niet in. SJC ontsnapte in de laatste minuut van de eerste helft, na een gevaarlijke corner van RKAVV, nog aan een penalty. Maar de scheidsrechter was mild en floot kort daarna voor half time.

Ook na rust kon SJC zich niet echt oprichten. Vertwijfeld werd gezocht naar de mogelijkheden om een doelpunt te forceren. Een door de keeper verkeerd beoordeelde terugspeelbal gaf SJC de kans om vanaf zo’n 12 meter met een indirecte vrije schop te gaan scoren. Maar de tot twee keer ingeschoten bal werd even vaak geblokt. Hierna bracht trainer Wolf aanvaller Billy Tavares.  Dit bracht helaas niet het gewenste resultaat. De balvaardige en snelle aanvaller liet zich wel gelden maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Nog een grote mogelijkheid werd er gecreëerd maar ook Mostava Frederik zag zijn schot over zeilen. In de 72minuut zag de scheidsrechter het duel wat Coopmans aanging  voor een overtreding aan. Waarna de penalty feillos werd benut : 0-3.

De wedstrijd was toen natuurlijk gespeeld. RKAVV  liet wat nuttig vertragend voetbal zien en SJC  bleek niet in staat om het initiatief helemaal naar zich toe te trekken. De gekozen tactiek om de bal snel en direct richting de spits te spelen leverde niet het gewenste resultaat. Helaas werd geen kans gezien om de ruimte achter de verdediging optimaal te benutten, ondanks de aanwezigheid van snelle voorwaartsen. Het beter benutten van die ruimten in brede zin moet mogelijk zijn. Volgende week moet SJC naar Meppel om tegen MSC  de winst te gaan veilig stellen.  Dat zal opnieuw zijn zonder keeper Haggerty want die heeft een ernstige liesblessure opgelopen. Een blessure die voor Tom Broekhuizen aanleiding was om het definitieve einde van zijn voetbalcarrière aan te kondigen.