Rik Verschuren begint voor het eerst aan avontuur op eigen benen bij Right’Oh

0
486
right-oh-verschuren

Na drie jaar als assistent-coach begint Rik Verschuren na dit seizoen voor het eerst aan een avontuur op eigen benen. De pas 31-jarige oefenmeester kreeg op jonge leeftijd een harde klap te verwerken, waarna hij zich vol op het trainersvak stortte.

Verschuren neemt na dit seizoen het stokje over van Arno Gabriels, die aan het begin van het jaar aangaf zijn aflopende contract bij Right’Oh niet te willen verlengen. Al snel kwam Verschuren, die bezig is aan zijn derde seizoen ala assistent, in beeld als vervanger. “Het begon al meteen te kriebelen bij mij”, aldus Verschuren, die de trainerscursus volgt. “Ook de spelersgroep zag het zitten. Dat was heel belangrijk voor mij, uiteindelijk moet ik fijn met hen kunnen samenwerken. Anders had ik het niet gedaan.”

En dus is de innovation engineer vanaf komend seizoen niet meer de rechterhand, maar de eindverantwoordelijke in Geertruidenberg. Het is zijn eerste klus als hoofdtrainer. “Eerlijk gezegd denk ik dat het hoofdtrainerschap mij meer op het lijf geschreven is dan het werk als assistent. Ik heb de laatste jaren veel geleerd, maar ik ben iemand die graag verantwoordelijkheden pakt. Het zal best schakelen worden, ik zal dingen anders moeten gaan bekijken. Maar ik ben heel blij met deze kans en ik ben benieuwd of het me zo goed gaat bevallen als ik denk.”

Het trainersvak kwam op zijn pad nadat hij al op jonge leeftijd moest stoppen met voetballen. Verschuren speelde tot zijn twintigste bij Right’Oh en droeg daarna de shirts van Veerse Boys en Baardwijk, tot een zware heupblessure een abrupt einde aan zijn voetbalbestaan maakte. “Dat heb ik inmiddels verwerkt, maar dat was een keiharde klap. Voetbal was mijn lust en mijn leven, ik vond het verschrikkelijk. Dat deed me ongelofelijk veel pijn. Ik heb er wel een paar jaar mee geworsteld, moet ik eerlijk zeggen.”

Als trainer raakte hij alsnog betrokken bij het voetbal. Inmiddels is het zijn nieuwe passie. “Ik vind het leuk om spelers beter te maken en alles uit de groep te halen. Ik kan ervan genieten als ik merk dat het team zich ontwikkelt en presteert.” Zelf had hij met zijn leeftijd nog prima tussen de spelers kunnen lopen. “Ja, ik ben relatief jong voor een trainer”, geeft hij toe. “Het is zaak om erboven te staan, dat gaat me goed af. Op het veld zet ik de knop om. Wie je ook bent of wat je hebt bereikt, iedereen is voor mij gelijk. Ik denk dat de spelers dat ook waarderen aan mij.”

Hij hoopt Right’Oh komend seizoen te laten schitteren in de vierde klasse. “Ik wil fantastische successen bereiken met de club.” Concrete ambities heeft hij niet. “Maar ik denk dat we altijd hoger willen eindigen dan dit seizoen, dat is een mooie doelstelling. Als we een periode zouden kunnen pakken, zou dat al geweldig zijn. Ik wil het uiterste uit mijn eigen loopbaan als trainer halen, ik heb nog flink wat jaren te gaan. De komende jaren wil ik echter eerst bouwen aan Right’Oh.”

Klik op FC Right-Oh voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Right-Oh voor meer informatie over de club.