Ridvan Ari won zonder trainer de beker tegen hoger geklasseerde teams met Oranje Wit 4  

0
445
Ridvan Ari-SV Oranje Wit

Ridvan Ari is 28 oud en speelt bij SV Oranje Wit in het vierde. Het team speelt zonder trainer, maar presteert ondanks dat altijd goed. Daarnaast is het team erg goed in de derde helft en organiseren ze vaak leuke team uitjes.

Even Voorstellen
Ridvan werkt full-time bij een brandveiligheidsbedrijf (Inprevo) als consultant Fire Safety. In zijn vrije tijd gaat hij graag op stap met vrienden. Met hen gaat hij graag naar de film of een weekendje weg. Verder staat Ari erg graag op het voetbalveld. Voetbal zorgt bij hem namelijk voor structuur en rust. Ook is het een uitlaatklep om zijn hoofd leeg te maken en zorgt het ervoor dat hij  fysiek en mentaal fit blijft.

Carrièreverloop
Toen Ari zeven was begon hij met voetballen bij GSC in de F-junioren. Vervolgens speelde hij daar tot en met de JO15. Hier speelde hij vanaf de E-junioren altijd in de eerste elftallen. Na de JO15  maakte Ridvan de overstap naar Oranje Wit, waar hij in de B3 begon. Vervolgens speelde hij een korte periode selectievoetbal in de B2 en A2. Na zijn laatste jaar in de A2 werd selectievoetbal hem te veel en ging hij in een vriendenteam spelen.

Oranje Wit 4
Momenteel speelt Ridvan in het vierde van Oranje Wit. In dit elftal is hij via een ex-collega terecht gekomen en inmiddels speelt hij er al vier seizoenen. “Ons team begon het seizoen sterk en we deden tot de winterstop bovenin mee. Het scheelde maar twee punten met de nummer één. Helaas hebben we na de winterstop een aantal wedstrijden verloren en zijn we gezakt naar plek zes.”

Hoogte-en dieptepunten
Met het elftal heeft Ari al vele mooie, maar ook minder mooie momenten mee gemaakt. Het dieptepunt voor het elftal is dat ze weleens tegen de onderste ploegen van de competitie hebben verloren. Terwijl het absolute hoogtepunt voor het elftal is dat ze tegen hoger geklasseerde teams de beker wonnen. “We wonnen toen onder andere van eerste klassers, terwijl we zelf in de derde klasse spelen.”

Zonder trainer
Het elftal  van Ridvan Ari speelt al jaren zonder trainer. Ze regelen alles zelf en hebben bij zowel uit als thuiswedstrijden altijd publiek (ouders en vrienden). In de zomer maanden begint het elftal met serieuze oefeningen om zo snel mogelijk fit te worden. Ook doen ze vaak partijen of positiespellen op de training.

Teamuitjes
Naast voetballen organiseert het elftal jaarlijks één á twee activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn een weekend Center Parcs Kempervennen, weekendje Amsterdam of een barbecue bij een teamgenoot. Ook is het elftal erg goed in de derde helft. “We hebben geen specifieke koning van de derde helft. Ik kan bijna iedereen in het team noemen. Direct na de wedstrijd wordt er een pot gemaakt waarmee we bier halen.”

Voor meer artikelen over SV Oranje Wit klik hier.
Voor meer informatie over SV Oranje Wit klik hier.