Reza Maipauw van VV Goes heeft het profvoetbal nog zeker niet uit zijn hoofd gezet

GOES – Hij was met achttien jaar de jongste basisspeler die bij derdedivisionist Goes in de afgelopen vier seizoenen aan de aftrap stond. Na zijn overstap van Kloetinge O23 wist Reza Maipauw zichzelf sneller dan verwacht in het keurkorps van trainer Kevin Hollander te spelen. ‘Het was een flinke stap omhoog qua niveau, maar het bevalt me ondanks dat we onderaan staan erg goed.’

De jonge verdediger uit Middelburg voelt zich prima thuis in de hekkensluiter in de Derde Divisie A en is trots dat hij al zoveel speelminuten en basisplaatsen dit seizoen achter de rug heeft. “Het was een bewuste keus om de overstap te maken naar Goes en me te proberen te meten op dit niveau. Ik heb er hard voor gewerkt en ben dan ook blij dat ik de trainer heb kunnen overtuigen. Want je kunt wel roepen dat je een basisplaats gaat bereiken, maar je moet het toch op het veld laten zien. Want spelen op dit niveau is natuurlijk wel even iets anders dan bij Kloetinge O23. Maar het is voor mijn wel prachtig dat ik me nu op dit niveau kan bewijzen.”

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft Maipauw al een kleine ‘reis’ langs verschillende clubs achter de rug. De verdediger begon als vijfjarige in de jeugd bij VCK. Daarna stapte hij even over naar  Jong Ambon en vervolgens JVOZ. “Daar kon ik op stage bij Sparta Rotterdam waar ik drie seizoenen heb gespeeld. Uiteindelijk ben ik voor een jaar teruggegaan naar JVOZ en heb daarna de overstap gemaakt naar Kloetinge waar ik in de O23 heb gespeeld. Dus inderdaad kan je wel zeggen dat het al een kleine rondreis is geweest tot nu toe haha.”

Nu bij Goes heeft hij weer te maken met Kevin Hollander als trainer, die hij nog kent vanuit zijn tijd bij JVOZ. “Daar heb ik ook met Kevin gewerkt, dus hij kende mijn kwaliteiten en mijn manier van spelen. Dat was voor mij wel prettig natuurlijk, want ook mede daardoor was de stap voor mij naar Goes een stukje makkelijker. Al is dat zeker geen garantie dat je dan ook ‘eventjes’ een basisplaats krijgt ofzo. Want er is voldoende concurrentie bij ons in de selectie dus ik zal me toch op trainingen en in wedstrijden wekelijks moeten blijven bewijzen.”

Hoewel hij een aantal jaar geleden de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam verliet, heeft Maipauw de droom om profvoetballer te worden nog niet losgelaten alhoewel nu vooral zijn focus ligt op het behalen van zijn MBO-diploma. “Want ik heb wel geleerd dat een diploma halen toch wel verstandig is voor later. Maar ik ben nog erg jong en speel op een hoog amateurniveau en heb nog tijd. Ik ben er wel van overtuigd dat als ik mijn ding hier blijf doen bij Goes, dat er vast nog kansen komen. En als dat zo is moet ik hem pakken. Tot die tijd geef ik alles wat ik heb om met Goes handhaving te realiseren. Want dat is nu voor iedereen bij de club wel het belangrijkste doel. En wat er voor mij persoonlijk nog op mijn pad kom, dat zie ik later wel.”

Klik hier voor meer informatie over VV Goes
Lees hier meer artikelen over VV Goes

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.