Revanche NSVV tegen pover Arnemuiden

0
355

Op ons zonovergoten sportpark aan de Wilhelminastraat was Arnemuiden te gast voor de derde competitieronde van dit seizoen. Net als NSVV had Arnemuiden de eerste wedstrijd gewonnen en de tweede verloren. NSVV had na de bizarre nederlaag tegen Walcheren vorige week wat recht te zetten. Ten opzichte van die wedstrijd was de opstelling op één plek gewijzigd; Mitchel Louwerens startte in de basis wat ten koste ging van Jerzy van Bergen.

De drang om de kater van vorige week weg te spoelen resulteerde al in de 3e minuut in de eerste treffer. Een afstandsschot vanaf de rechterkant van Peter Jan Cazander belande onhoudbaar voor de keeper van Arnemuiden in de kruising. NSVV benutte prima de beide flanken. Mitchel Louwerens op links en Jasper Huisman op rechts zorgden voortdurend voor gevaarlijke situaties in het strafschopgebied van de tegenstander. Arnemuiden had geen antwoord op het aanvalsspel van NSVV. De gevolgen bleven niet uit. In de 15e minuut was weer raak. Op aangeven van Simon van Rheeden, die zijn draai in de punt van de aanval gevonden lijkt te hebben, werkte Jeroen Voshart de 2 – 0 binnen. NSVV bleef domineren. Uit een van de vele hoekschoppen was het in de 27e minuut weer raak. Jasper Huisman vond het hoofd van Michael Ouwens. Mede met het oog op het spelbeeld leek de wedstrijd wel gespeeld en konden de supporters zich gaan opmaken voor een mooi scoreverloop. Ze werden hierin niet teleurgesteld. In de 34e minuut, na voorbereidend werk van Mitchel Louwerens, scoorde Simon van Rheeden en op slag van rust deed hij dat nog eens. Ditmaal was Peter Jan Cazander de aangever.

Het spelbeeld na rust veranderde niet. De doelpuntenhonger van NSVV leek nog niet gestild. Net als in de eerste helft was het na 3 minuten raak. Mitchel Louwerens schoot van ruim buiten de zestien binnen. In de 59e minuut zette NSVV de 7 – 0 op het scorebord. Michael Ouwens scoorde weer met het hoofd op een door Jasper Huisman genomen hoekschop.

Twintig minuten voor tijd ging NSVV wisselen. Peter Jan Cazander, Mitchel Louwerens en Michael Ouwens verlieten het veld. In hun plaats kwamen Koen Witsiers, Jerzy van Bergen en Yoeron van der Ree. Vijf minuten later gingen ook Kjetl Mol en Simon van Rheeden naar de kant. Wessel van Haren en Boyd van Andel mochten het laatste kwartier volmaken. De wedstrijd was echter gespeeld en NSVV creëerde verder geen kansen meer. Bij het scheiden van de markt produceerde Arnemuiden zowaar nog een eretreffer. Jarmo Hartgers, die deze middag nauwelijks in actie hoefde te komen, kon toch nog een bal uit het net vissen. Al met al een mooi revanche met een heerlijk scoreverloop. Door de overwinning stijgt NSVV naar plaats vijf, drie punten achter de koplopers Zuidland en DBGC. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Yerseke om 14.30 uur op het programma.