Remise bij rentree derby Spakenburg – Ijsselmeervogels

0
136

Vorige zaterdag stond de eerste derby tussen SV Spakenburg en Ijsselmeervogels sinds twee jaar weer op het programma. De burenruzie werd uitgevochten om 15:00 op het sportpark De Westmaat, de thuishaven van Spakenburg.

Het was al vroeg in de wedstrijd raak voor de ploeg van John De Wolf. Uit een indirecte vrije trap schoot Cendrino Misidjan de bal in de touwen: 1-0. Toch kon de thuisploeg niet lang van de voorsprong genieten. Na een fraaie hoge voorzet volleerde spits Danny van den Meiracker Ijsselmeervogels tot een gelijke stand. Voor rust volgde kansen aan beide kanten, maar pas in de 45e minuut kwam Spakenburg weer op voorsprong. Argjend Selimi kopt een vrije trap binnen.

Na de rust kreeg Semili weer een grote kans, maar stuitte na een mooie solo actie op de keeper van de bezoekers. De gemiste kans kwam Spakenburg duur te staan, gezien Robbert Olijfveld in de 69e minuut de gelijkmaker binnenschoot. De nummer 11 van Ijsselmeervogels draaide open in de 16 meter en schoot de bal in de verre hoek in het doel. Het doelpunt gaf de ploeg vertrouwen en het ging op zoek naar het winnende doelpunt. Ondanks meerdere doelpogingen wist SV Spakenburg overeind te blijven en kwam er geen winnaar.

Door de puntendeling is Ijsselmervogels op een tweede plaats komen te staan in de tweede divisie met 14 punten uit zes wedstrijden. De thuisploeg staat heeft na zes wedstrijden 10 punten verzameld en staat daarmee op een zevende plaats, met evenveel punten als nummer vijf en zes.

Komende zaterdag staat voor Spakenburg een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis op het programma, terwijl Ijsselmeervogels het thuis gaat opnemen tegen De Treffers.