Rein Dekkers openhartig over zijn droomtransfer naar Noordhoek 1..

0
127

Oud-Gastel, jaa u leest het echt goed Oud- Gastel. Ik begrijp wat u nu denkt en zal die gedachte zelf maar even voor u verwoorden. ‘’Nieuws uit Oud-Gastel dat is onmogelijk, toch?!’’ Het tegendeel wordt bewezen, er is nieuws en niet zomaar nieuws. De Messias van het 7e van S.C. Gastel, de beer van de Meer maar dan uit Gastel, de rots in de branding bij de nuchtere ploeg uit Brabant. (‘’Nouja, op zondag hoop ik maar dat iedereen zo nuchter is hoor’’) maakt plots een van de meest opmerkelijke regionale transfers. Rein Dekkers gaat namelijk van S.C. Gastel 7, in een directe weg richting het eerste team van Noordhoek. ‘’Laten we vooral niet overdrijven, ik behoor echt niet tot de goden van het voetbal, maar het is inderdaad wel erg mooi!’’

Jeugd
Rein begon met voetballen bij BSC in Roosendaal, hier speelde hij tot de O15 jeugd. Toen Rein na een kleine rondreis door heel Nederland (Verduidelijking: naast de rivier ging ook Rein Dekkers door heel Nederland) strandde (toepasselijk) hij uiteindelijk in het pittoreske Oud-Gastel, hij wist het al snel zeker: “Ik ga voetballen bij S.C. Gastel.’’ Hij speelde hier altijd in de hoogste jeugdteams, en belandde uiteindelijk in het tweede elftal van zijn dorpsclub.

Rein zijn voetbalcarrière maakt op het blote oog wat bijzondere stappen, vanuit het tweede elftal van S.C. Gastel ging hij namelijk richting het 5e elftal en verkaste na 2 seizoenen van het 5e elftal na het team waar hij momenteel actief is: het 7e van S.C. Gastel.

Overstap
Ik heb er misschien wat grapjes over gemaakt, maar hoe bijzonder is het wel niet? Vanuit een 7e team een overstap naar de hoofdmacht van Noordhoek. Een kans die Rein echt niet wil laten liggen. ‘’Ik ben momenteel 28, ik ga deze kans nooit meer krijgen.’’ Het niveauverschil tussen de twee teams is natuurlijk erg hoog, maar Rein kijkt er zeker niet tegenop “Ik ben momenteel fysiek echt topfit, ik sport nu al jaren 4-5 keer in de week. Het zal natuurlijk even wennen worden maar ik ben een vechter, ik ga keihard trainen. Opgeven zal ik nooit doen’’

Rein kwam terecht bij Noordhoek door zijn boezemvriend Willem van Eekelen, ‘’hij speelt linkshalf in het eerste van Noordhoek, ze zochten nog een linksback en toen riep ik gekscherend ‘dat doe ik wel even joh’.  Nu is die grap ook nog eens werkelijkheid geworden.. We zullen samen eens de gehele linkerkant bestrijken.. Ik heb er zin in!’’

S.C. Gastel 7
Natuurlijk zitten er niet alleen maar voordelen aan zijn overstap. Als aanvoerder en een erg belangrijke strohalm van het 7e, zal Rein een groot gemis worden bij S.C. Gastel. ‘’Ik ga me maatjes wel echt missen hoor, dat strijden op een weiland hopen dat iedereen toch fit is op zondag, dat is eigenlijk ook prachtig he!’’

Rein hoopt dat zijn vrienden volgend jaar gewoon lekker door blijven ballen. ‘’Misschien kan iemand die dit leest bij ze gaan voetballen, vrouwen of mannen maakt niet uit, alleen hebben we niet zoveel kleedkamers bij S.C. Gastel, dus is het wel gezamenlijk douchen denk ik haha.’’

Ambitie
Noordhoek speelt momenteel in de vierde klasse en heeft dit seizoen zelfs een bekeravontuur tegen S.C. Gastel (derde klasse) gehad. “Dat zou nog wel echt een droom van mij zijn, spelen tegen S.C. Gastel 1, en dan eigenlijk ook nog winnen. Al denk ik dat vierde klasse voor mij al lastig genoeg zal zijn hoor, daar ben ik wel eerlijk in..’’

Het is duidelijk dat Rein misschien niet de nieuwe linksback van het Nederlands elftal gaat worden, maar Rein is een echte vechter,  een doorzetter puur sang, Rein gaat keihard werken om volgend seizoen vaste waarde te worden bij zijn nieuwe club, Noordhoek 1!