De Ultieme Skills Dagen van Football Skills Nederland (FSN) en Goalkeepers Education Skills (GES) werden dit jaar alweer voor de vijfde keer succesvol georganiseerd! Onder leiding van de FSN en GES  trainers hebben 75 talenten in de laatste week van de zomervakantie gewerkt aan hun skills en zich voorbereidt op het nieuwe voetbalseizoen!

De eerste dag begon op de velden van ASWH, waar er volgens de Wiel Coerver methode werd getraind! Er werd niet alleen gewerkt aan de techniek, ook moest je stalen zenuwen hebben bij de strafschoppenserie. Één van de talentvolste GES keepers, Sven, stond immers in het doel. Daarnaast werd er ook getraind met Smartgoals en verzorgde trainer Darli van de FSN locatie in Zwijndrecht een boksclinic! Na de verschillende oefenvormen konden de talenten het geleerde gelijk in de praktijk brengen, want de trainers hadden natuurlijk ook gedacht aan verschillende partijvormen!

Aan het eind van de ochtend was het even tijd om te ontspannen met een potje voetgolf, alvorens men na een gezonde lunch met een touringcar vertrok naar Het Kasteel, de thuishaven van Sparta Rotterdam!

Onder leiding van de enthousiaste Sparta jeugdtrainers, trainden de talenten ruim twee uur in het historische stadion! Er werd getraind op basis van diverse partijvormen. Aanvallen, omschakelen, verdedigen en het positiespel stonden centraal. Wat een enthousiasme op de gezichten van de talenten. Een unieke ervaring, die ze zich nog wel blijven herinneren, zeker nadat ze met een gesigneerd Sparta Clinics diploma huiswaarts keerden!

Raymond Zwildens, oprichter van FSN, was eveneens enthousiast: “Voor ons was het ook leerzame middag. Niet alleen vanwege de oefenstof van de Sparta jeugdtrainers, maar ook vanwege de manier waarop er werd gecoacht!”.

De aanwezige keepers kregen ook de 2edag weer een keeperstraining van trainers Robert van der Graaf en GES oprichter Wim Berends. De laatste heeft vroeger onder de lat gestaan bij Sparta Rotterdam en DS’79! GES groeit en verzorgt inmiddels bij verschillende clubs uit de regio de keeperstrainingen. Daarnaast wil Wim keeperstrainers bij clubs gaan begeleiden middels het train-de-trainer concept.

FSN trainers Dennis, Danny, Darli, Rick, Luuk en Thomas, verzorgden weer diverse trainingen. Zo werd de schietsnelheid gemeten, werd er aandacht besteed aan het lopen met en zonder bal en werden de talenten aan een pittige bootcamptraining onderworpen. Deze ochtend werden er ook wedstrijden gespeeld in een opblaasbare voetbalboarding!.

De middag werd traditiegetrouw afgesloten op Woudestein, de thuishaven van Excelsior Rotterdam! Trainers Luuk en Wim werden vanaf de tribune toegejuicht en lieten de talenten voelen hoe het is om in een echt stadion te voetballen. Wim Berends na afloop: “Het waren weer twee geweldige dagen voor de talenten. De Sparta clinics waren waanzinnig. We werden gastvrij ontvangen en de kinderen waren onder de indruk. Als het aan mij ligt organiseren we ook volgend jaar De Ultieme Skills Dagen!”.

Inmiddels is tribune volgestroomd met ouders en opa’s & oma’s in het Van Donge & De Roo stadion. Trainer Raymond geniet vanaf de middencirkel en blikt terug op de afgelopen dagen: “De talenten hebben enorm veel geleerd in de afgelopen dagen, maar hebben vooral genoten van het trainen in de stadions! Dat heeft indruk gemaakt. Trainen als een echte prof! Ook ben ik blij dat er dit jaar weer meer talentvolle meiden meededen! Ook zij weten ons inmiddels te vinden!”.

Tijdens de afsluitende dribbelrace merken de talenten zelf op hoe ze gegroeid zijn. “Ik ben vijf seconden sneller dan vorig jaar!”, merkt één van de talenten op. Met een elftalposter van Sparta en een groepsfoto als aandenken, komt er een einde aan De Ultieme Skills Dagen 2019! De talenten zijn klaar voor het seizoen 2019/2020 en gaan nog als een echte prof individueel op de foto in de catacomben van het stadion van S.B.V. Excelsior!

Binnenkort gaan de najaarstrainingen weer van start, zowel bij FSN als GES. Ga voor meer informatie en inschrijving naar www.footballskills.nlof www.goalkeepersskills.nl!

#GetSkilled