Spirit weer op de 5e plaats na 1-3 overwinning op SVS

0
    158

Spirit heeft in een matige wedstrijd met 1-3 gewonnen bij SVS. Natuurlijk speelde de temperaturen beide ploegen parten en was een hoogstaand duel niet 90 minuten uit te houden.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Na 10 minuten spelen werd keeper Max van Herk met een afstandsschot getest. Spirit herpakte zich en nam het initiatief over. Laurens Visser zag zijn inzet na een voorzet van Tim van der Zee door de keeper tot corner verwerkt en Timme van Hof kopte een paar minuten later in de handen van de Capelse doelman. In de slotfase was het SVS dat bijna de 1-0 op het scorebord. Tot opluchting van de geel-witten ging de bal voorlangs.

Vlak na rust profiteerde SVS van een slippertje in de Ouderkerkse defensie: 1-0. Het antwoord kwam van Tim van der Zee. Kort na de openingstreffer passeerde de middenvelder 2 man, maar zag zijn schot net naast gaan. Toch bleef SVS gevaarlijk. Max van Herk voorkwam met een goede redding erger en zag even later een schot na een snelle counter over zijn doel gaan.

Na ruim een uur spelen kwam Spirit, enigszins met een beetje geluk, op gelijke hoogte. Timme van Hof gaf het laatste tikje en zette daarmee beide ploegen weer op gelijke hoogte. De gelijkmaker gaf de Ouderkerkers weer wat moed. Het speelde wat vrijer en besliste 10 minuten later met 2 snelle goals de wedstrijd. Laurens Visser kopte uit een hoekschop de 1-2 in en Raoul Haliwela pikte een minuut later weer een doelpuntje mee (1-3).

Met de overwinning steeg Spirit weer naar de 5eplaats. Hellevoetsluis verloor namelijk met 2-0 van Zuidland, dat de druk opvoert bij CWO en Alexandria’66. Het verschil is nog maar resp. 2 en 3 punten. Voor SSS en Kethel Spaland (beide verloren) wordt het steeds moeilijker zich rechtstreeks te handhaven. De strijd om het kampioenschap blijft in volle gang. Neptunus-Schiebroek, Nieuwenhoorn en Sparta wonnen alle drie. DCV wist wéér niet te winnen. Op eigen veld kwam het niet verder dan 1-1 tegen Alexandria’66. Het verschil met de nummer 3, dat mogelijk aan het eind van het seizoen een ticket oplevert voor play offs voor promotie, is ondertussen 5 punten.

Spirit staat 5e, maar of het verschil van 7 punten met DCV nog in te halen is, is onwaarschijnlijk. Maar eigenlijk is dit seizoen in de 2eklasse D bijna niets onmogelijk.

Volgende week wordt er niet gevoetbald (Koningsdag). Op 4 mei speelt Spirit een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lekkerkerk. Op zaterdag 11 mei wordt de competitie hervat met een mooi programma. De nummers 1 tot en met 4 komen elkaar tegen en spelen de nummers 12 en 13 tegen de nummers 10 en 11. En Spirit? Spirit ontvangt dan thuis hekkensluiter SSS, dat nog aan een zijden draadje hangt in deze 2eklasse.