maarten-boddaert-achilles-veen

Maarten Boddaert (30) is op dit moment actief voor Achilles Veen en begint komend seizoen aan zijn vierde jaar. Voor zijn tijd bij Achilles is Maarten een lange tijd op hoog niveau actief geweest voor FC Den Bosch. Ook heeft hij nog een bijzonder avontuur gehad bij een club uit Australië. Eenmaal terug in Nederland kwam hij in contact met Achilles Veen en wilt hij komend seizoen een gooi doen naar promotie naar de derde divisie!

Maarten begon op zijn zevende met voetballen bij RKVV Roosendaal, de plaatselijke amateurvereniging. Na drie seizoenen werd hij gescout door RBC. Hier heeft hij de rest van zijn jeugdopleiding doorlopen tot aan het eerste elftal.
“Helaas ging RBC failliet op het moment dat ik naar de senioren ging. Ik ben toen eerst bij Helmond Sport stage gaan lopen, maar dit werd hem uiteindelijk niet. Ik ben toen bij FC Den Bosch mee gaan trainen. Na één seizoen op amateurbasis bij hen te hebben gespeeld kreeg ik een contract aangeboden.”

Boddaert heeft uiteindelijk vijf seizoenen bij FC Den Bosch gespeeld. Dit is een mooie periode voor hem geweest. Hier heeft hij op erg hoog niveau kunnen spelen.
“Bij Den Bosch heb ik mijn beste tijd gehad. In het eerste seizoen kwam ik er pas na de voorbereiding bij, dus het team stond er al. We behaalde de finale van de nacompetitie, maar verloren deze van Willem II. De trainer had dus ook niet echt een reden om mij erin te zetten, omdat het gewoon super goed ging. Mijn voornaamste doel was op dat moment een contract afdwingen en dat is me toen gelukt.”

Toen Maarten eenmaal een contract had mogen ondertekenen werd zijn volgende doel om meer minuten te maken in het eerste. Dit lukte en hij groeide uit tot een vaste basiskracht.
“Het jaar dat ik centraal achterin kwam te spelen is mijn beste seizoen geweest. Ik speelde heel veel en we haalde de halve finale van de play-offs. Dit is sportief mijn beste jaar geweest. Individueel, maar zeker ook als team.”

In zijn laatste jaar bij FC Den Bosch werd Boddaert aanvoerder gemaakt. Ondanks het mooi is om de band om te hebben, was dit seizoen het minste van zijn periode bij Den Bosch.
“Het was super gaaf om tot aanvoerder verkozen te worden, maar sportief gezien was dit een heel slecht jaar. De trainer werd ontslagen en we verloren in de beker van VVSB. We liepen hierdoor de halve finale van de KNVB Beker mis. Zelf haalde ik ook in sommige wedstrijden mijn niveau niet. Het was een wisselvallig seizoen.”

Toen het contract van Maarten niet werd verlengd moest hij opzoek naar een nieuwe club.
“Ik ben met Telstar in gesprek geweest, maar we kwamen niet tot een akkoord. VVV Venlo kwam vervolgens op mijn pad. Hier heb ik een aantal keer meegetraind en zij waren super enthousiast. Helaas hadden zij niet de middelen om mij een contract te geven. In mijn zoektocht naar een andere club kwam ik terecht bij een oud teamgenoot, Daan Disveld. Via hem ben ik aan een bijzonder avontuur begonnen.”

Boddaert kwam in contact met een oud teamgenoot van zijn tijd bij FC Den Bosch. Daan Disveld was in contact met een club uit Australië en had hierbij ook de naam van Maarten genoemd. Zodoende is hij voor een jaar vertrokken naar een lokale club uit Australië.
“Het was eigenlijk een tweede divisie club, maar wel lokaal. Ik tekende hier een contract voor een jaar, maar helaas heb ik er maar een half jaar gevoetbald. In mijn tijd bij Den Bosch had ik een vervelende blessure aan mijn enkel. Deze kwam weer aan het licht tijdens de periode in Australië. Tijdens de MRI scan kwam naar voren dat er veel oud letsel was en er losliggend kraakbeen in mijn enkel zat. Ze wilde geen risico’s lopen en hebben toen mijn contract ontbonden.”

Ondanks het een korte en ongelukkige periode was, is het voor Maarten zeker een gaaf avontuur geweest.
“In Nederland kwam er niets meer concreets. Het leek mij wel leuk om zo’n avontuur in het buitenland aan te gaan. Het was gewoon voor de ervaring. Het was een redelijk niveau, maar allemaal heel lokaal. Ik moet zeggen dat in Nederland alles heel goed is geregeld. Ook kijkend naar de accommodaties loopt Australië een stuk achter op Nederland. Het was heel amateuristisch. Toch wen je daar wel snel aan en is het ook gewoon prima. Het was al met al een leuke ervaring.”

Bij zijn terugkomst in Nederland werd Boddaert door degene die hem heeft begeleid tijdens zijn carrière neergelegd bij Achilles Veen. Toen er eenmaal een plekje vrij kwam mocht hij op gesprek komen. Zodoende is hij hier terecht gekomen en begint hij volgend seizoen aan zijn vierde jaar.
“Ik heb het enorm naar m’n zin. Het is een hartstikke mooie club en heb een erg leuk team. Het is een fijne groep. Zelf ben ik dertig en denk ik af en toe wel aan mijn toekomst. Toch bekijk ik per seizoen hoe ik erin sta. Ik denk er wel over na dat ik op een gegeven moment een stapje terug moet doen, maar wanneer dit gebeurd weet ik nog niet precies. Het lijkt me later zeker leuk om nog met vrienden te voetballen op lager niveau, maar dat is nu nog niet aan de orde. Ik voel me nog hartstikke fit!”

Door het coronavirus heeft het voetbal een tijd stilgelegen. Toch moest Maarten er in deze periode wel voor zorgen dat hij fit bleef.
“Vanuit Achilles Veen hebben we een loopschema meegekregen, dus ik heb veel aan hardlopen gedaan. Hiernaast stap ik graag met vrienden op de mountainbike. We moesten toch wat doen in deze periode en hebben hierin een leuke hobby gevonden haha. Het hardlopen was ik op een gegeven moment wel zat. Het is zo eentonig. Het was best een mentaal spelletje haha.”

Boddaert is wel blij dat hij weer het veld op kon gaan afgelopen week.
“Vorige week hebben we met de ploeg weer een balletje kunnen trappen. Door de maatregelen kun je niet heel veel doen, maar toch was het wel weer fijn. Ik heb enorm veel zin in het aankomende seizoen. Ik heb er veel vertrouwen in en ik denk dat we zeker een gooi willen doen naar promotie naar de derde divisie. Als ik naar de ploeg kijk is dit een goede doelstelling!”

Klik hier voor meer informatie over Achilles Veen.

Voor een ander artikel over Achilles Veen, klik hier.