R.W.B. kampioen van “fictieve competitie”.

Dinsdag 26 mei kreeg RWB van de competitieleider van de KNVB een mail met daarop de informatie dat het 1e elftal mannen in het seizoen 2020/’21 in de naast gelegen hogere klasse wordt ingedeeld.Verzoek
Clubs konden in eerste instantie niet promoveren, maar omdat er wat plekken vrijkomen – omdat er een nieuwe beloftencompetitie is, clubs naar het zaterdagvoetbal gaan of topamateurs besluiten om lager te gaan spelen – konden clubs een aanvraag doen om promotie als ze vonden dat ze daar recht op hadden. RWB heeft zo’n aanvraag gedaan en dat verzoek is gehonoreerd.

Als gevolg van de Corona-pandemie had het bestuur amateurvoetbal op 31 maart 2020 besloten om de competities veldvoetbal per direct stop te zetten en niet uit te spelen. Dat betekende o.a. dat de promotie-regeling 2019/’20 niet zou worden toegepast. Dit betekende voor RWB dat de competitie-indeling voor het seizoen 2020/’21 hetzelfde zou zijn als in seizoen 2019/’20 en RWB weer zou moeten starten in de 4e klasse. De indeling in de 3e klasse is tot stand gekomen doordat RWB gebruik maakt van het feit dat de KNVB net als elk ander seizoen de zogenaamde open plaatsen als gevolg van (o.a.) fusies, terugtrekkingen of verzoeken van clubs tot wijziging van speeldag opvult. Reden hiertoe is om zoveel als mogelijk te komen tot ‘volle’ poules. Normaal gaat dit via de nacompetitie, dit seizoen werd de promotie bepaald door een “fictieve competitie”. De stand in deze competitie werd bepaald door het gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd (aantal behaalde punten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden) waarbij het team met het hoogste gemiddelde als nummer 1 wordt gezien.

RWB was op het moment van het stopleggen nog steeds ongeslagen. Van de 17 gespeelde wedstrijden werden er 14 gewonnen en 3 gelijk gespeeld en dus 45 punten gehaald. RWB was op zondag 10 november 2019 na 8 gespeelde competitiewedstrijden uit bij WDS’19 al kampioen geworden van de 1e periode en stond ook bovenaan in de 2e periode. Met een gemiddelde van 2,65 punten eindigde RWB bovenaan in de “fictieve competitie” waardoor het volgend seizoen in de KNVB 3e klasse speelt.

Kampioenschap
In de historie van RWB was het meerdere keren gebeurd dat het kampioen werd maar vervolgens niet promoveerde, ook gebeurde het dat het promoveerde door 2e te worden. Aan de historie wordt nu een dimensie toegevoegd, promoveren door kampioen te worden in een “fictieve competitie”.
Het bericht dat RWB kampioen was geworden werd medegedeeld door een mail van de KNVB. Normaal wordt een kampioenschap binnen gehaald op het veld en voetballers die al eens een kampioenschap hebben meegemaakt weten wat voor een euforistisch gevoel dit geeft. Dan is een kampioenschap binnen halen op papier een heel andere beleving. De donderdag na de bekendmaking kwam de selectie bij elkaar voor een training op 1,5 meter, na de training werd nog snel even een drankje naar binnen gewerkt en was iedereen volgens de coronaregels snel weer weg. Inmiddels ziet het er naar uit dat, weliswaar met een aantal beperkende maatregelen, al vanaf 1 juli de RWB kantine weer open mag. Er zijn dan in ieder geval mogelijkheden om het kampioenschap gepast te vieren. Hoe en wanneer dit 1,5 meter kampioenschapsfeest er uit gaat zien is nog niet duidelijk maar er wordt al wel hard over nagedacht.

RWB-2
RWB-2 kwam in seizoen 2019/’20 uit in de KNVB reserve 3e klasse en stond net als RWB-1 bij het stopleggen van de competitie op de 1e plaats. Met 14 gespeelde wedstrijden stond RWB-2 respectievelijk 2 en 6 punten los van de nummers 2 en 3 van de competitie. Hoe RWB-2 staat in de fictieve competitie die de KNVB ook voor deze klasse op gaat stellen, en hoeveel verenigingen een verzoek hebben ingediend en hoeveel plaatsen er opgevuld dienen te worden is bij RWB nog niet bekend. Feit is dat RWB nog steeds goede hoop heeft dat ook RWB-2 promoveert en in seizoen 2020/’21 uit mag komen in de reserve 2e klasse.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.