Hellevoetsluis kan buurman niet helpen

0
    157

Gadegeslagen door een hoeveelheid Nieuwenhoorn-supporters, die in dit vrije weekend in de gelegenheid waren om hun komende 2 tegenstanders te bekijken en hoopten op puntverlies van hun concurrent Neptunus-Schiebroek, was Hellevoetsluis in het restant van de 2 weken geleden gestaakte wedstrijd niet in staat te stunten. De Rotterdammers wonnen met 1-4 en namen de koppositie weer over.

Een rare middag werd het op het zonovergoten, drukbezochte en gezellige ING Sportpark. Doordat de wedstrijd 2 weken geleden door een vervelende blessure van één der Neptunianen terecht in de 40eminuut door scheidsrechter Kuup gestaakt werd, begon de wedstrijd met een vrije trap voor Neptunus-Schiebroek, werd er incl. blessuretijd ca. 10 minuten gevoetbald, volgde er een korte (drink)pauze op het veld en werd er gewisseld van helft om aan de tweede helft te beginnen. Vijfenveertig minuten later was de wedstrijd ten einde en kon er begonnen worden aan de 3ehelft.

Hellevoetsluis begon sterk aan de wedstrijd, zette Neptunus-Schiebroek onder druk en probeerde iets aan de 0-1 achterstand te doen. De eerste kans was voor Tom Sleeuwenhoek, die, diep gestuurd door Serkan Yavuzyigitoglu, met zijn linkerbeen net over schoot. Zodoende veranderde er dus in de korte periode voor rust nog niets aan de stand, maar kort na de drinkpauze was het dan toch raak. Direct vanuit de aftrap was het Tom Sleeuwenhoek die goed anticipeerde op een diepe bal, deze in het strafschopgebied langs zijn tegenstander wipte, waarbij de bal de arm van deze tegenstander raakte. Scheidsrechter Kuup loste de situatie prima op, door eerst voordeel af te wachten, maar toen de inzet van Sleeuwenhoek door de doelman gekeerd werd, toch te fluiten voor een strafschop. Zekerheidje Vincent Mast velde het vonnis en bracht Hellevoetsluis, tot vreugde van de deze keer eensgezinde Hellevoet- en Nieuwenhoorn-aanhangers, op 1-1. Even leken de Hellevoeters te kunnen stunten en daarmee buurman Nieuwenhoorn te helpen, maar in de 59eminuut was het Neptuniaan Leroy van Bueren die, uit een onterecht toegekende vrije trap, geheel vrijstaand de hoek voor het uitzoeken had en koppend voor 1-2 zorgde. Hellevoetsluis gaf zich nog niet gewonnen en kreeg nog een mooie kans op de 2-2, toen Onur Furuncu met een schitterende dieptepass achter de verdediging Tom Sleeuwenhoek bereikte, maar deze schoot voorlangs. In minuut 85 en 86 werd de wedstrijd vervolgens beslist, toen eerst Jeffrey de Koning op eigen helft balverlies leed en Neptunus-Schiebroek binnen 2 passes vrij voor de keeper stond (1-3) en 1 minuut later de organisatie bij de rood-witten ver te zoeken was en dezelfde speler ook voor de 1-4 zorgde. In de blessuretijd wist doelman Ti-Jey Bins nog een grotere nederlaag te voorkomen. Hellevoetsluis deed tot aan de 1-3 zeker niet onder voor de Neptunianen, maar leed alweer de achtste nederlaag van dit seizoen. Volgende week zal er tegen rode lantaarndrager SSS gewonnen moeten worden om de doelstelling om 5ete worden in zicht te houden. Een week later staat dè clash van Voorne-Putten tegen Nieuwenhoorn op het programma.