De voorbeschouwing met Luc Rozendaal van ’s-Gravendeel

Luc Rozendaal (26) speelt als centrale verdediger bij ’s-Gravendeel. Hier is hij ook op zes jarige leeftijd begonnen met voetbal. Vervolgens heeft hij in de jeugd gespeeld van SHO en Oranje Wit. Bij Oranje Wit heeft Luc op zijn 17ezijn debuut mogen maken voor het eerste elftal. Daarna heeft hij nog twee jaar voor Strijen gespeeld voordat hij bij ’s-Gravendeel kwam.

De centrale verdediger speelt nu voor zijn zesde seizoen bij ’s-Gravendeel en wilt dit jaar vooral genieten. “Ik wil op de trainingen, wedstrijden en met het team vooral plezier hebben. Daarbij wil ik wel een zo hoog mogelijk niveau halen met het elftal, om boven in de derde klasse mee te draaien. Ik hoop dat we eindigen op plek vier. Vorig jaar bereikten we op een paar punten na geen nacompetitie. Dit seizoen zijn we weer een stukje verder, daarom heb ik er alle vertrouwen in dat we de volgende stap deze keer wel kunnen zetten!”

Afgelopen weekend werd er tegen een sterk en lastig Zwarte Pijl gelijkgespeeld.
“We hadden het vooral in de eerste helft erg moeilijk. Zwarte Pijl kwam dan ook op voorsprong door een vrije trap binnen te schieten. Na de rust hebben we ons in de wedstrijd gevochten, wat tien minuten voor tijd resulteerde in de gelijkmaker. Hoewel we in de laatste minuten nog kans hadden op de overwinning, was een gelijkspel op basis van de gehele wedstrijd terecht.

Luc vond Job van der Vorm de beste man van de wedstrijd. “Als verdedigende middenvelder heeft hij veel energie in de wedstrijd gelegd. Hij is vooropgegaan in de strijd én hij heeft veel ballen veroverd. Daarnaast stond hij aan de basis van de 1-1; hij speelde Reinier Toes vrij op de rechterflank die vervolgens een voorzet gaf waaruit Sven Akkerman scoorde. Ik hoorde dat Luc op tijd naar bed was gegaan, wat ook een hele prestatie is voor hem, dus dat zal wel de reden zijn voor zijn goede spel.”

Volgende wedstrijd mag ’s-Gravendeel op bezoek komen bij Dilettant. “Ik vertrouw erop dat we de goede lijn van de laatste weken kunnen doortrekken en de overwinning gaan pakken in Krimpen aan de Lek. Een specifieke voorspelling doe ik niet, maar drie punten worden het zeker.”

Lees het wedstrijdverslag hier:https://bit.ly/2MpVLxk