RCD wil terug naar Zuid I op zondag

Met het verdwijnen van steeds meer zondagclubs en daarmee twee hele zondagcompetities in de regio Rotterdam (regio West II), ontstaat er veel onduidelijkheid voor RCD. ,,Wij willen graag terug naar Zuid I, maar dat geven we al enkele jaren aan bij de KNVB. Het is nu een grote onoverzichtelijke bende.’’

DORDRECHT – De KNVB communiceerde in maart dat er vanaf volgende seizoen geen vierde klasse meer zal zijn in West II. In het seizoen 2020/2021 is er zelfs helemaal geen derde klasse meer in West II. Het zorgt voor veel onduidelijkheid bij RCD en ook bij VV Dubbeldam, de afgelopen jaren regelmatig competitiegenoot van RCD. Beide clubs hebben onlangs opnieuw bij de KNVB aangegeven dat ze met hun hoogste zondagteam willen terugkeren naar Zuid I, een competitie met voornamelijk Brabantse clubs.

,,Wij spelen nu voor het derde jaar op rij in West II, maar het wordt elk jaar een stukje rommeliger en onduidelijker. Voor dit seizoen waren de derde en vierde klasse samengevoegd in een competitie, waardoor je uitslagen van 20-0 kreeg en een paar teams al snel stopten. Daarmee hebben spelers, trainers, supporters en vrijwilligers hun tijd dus flink verdaan,” zegt Louis Laros (45), bestuurslid bij RCD en broer van voorzitter Michaël. ,,Nu zitten we sinds maart in de derde klasse Laag, omdat we in de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft helaas de beslissende wedstrijd bij Charlois verloren. Als we bij de bovenste twee teams eindigen blijven we in de derde klasse.

Als we bij de onderste vier zitten degraderen we naar de vierde klasse. Er is volgend seizoen alleen geen vierde klasse meer in West II, dus wat gebeurt er dan met RCD? Voor spelers, trainers, toeschouwers en bestuursleden is hier niks aan. Je moet hierop gestudeerd hebben om te begrijpen waarvoor je speelt. We hebben in maart een paar weken niet gespeeld en weten niet wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Wij willen graag terug naar Brabant, omdat het zondagvoetbal daar nog leeft. Toen ik 15 jaar oud was, speelde ik met RCD ook nog een jaartje in West, maar de afgelopen dertig jaar was RCD altijd onderdeel van het Brabantse zondagvoetbal. Daar hebben we ons altijd heel erg welkom gevoeld en de Brabantse clubs kwamen ook altijd met plezier naar RCD”, zegt Laros.

,,Zaterdagvoetbal voor senioren is voor RCD geen optie, omdat we onlangs ons duizendste lid hebben verwelkomd en onze velden op zaterdag van vroeg in de ochtend tot laat in de middag voor de jeugdteams zijn. Daar is echt geen metertje ruimte meer voor seniorenvoetbal. Als er vanuit de leden een verzoek komt om in de toekomst wellicht met de seniorenteams naar de zaterdag te verhuizen zullen we daar over nadenken, maar voorlopig is dat zeker niet aan de orde. Al onze seniorenteams spelen in Brabant, maar ons eerste elftal is nu al drie seizoenen opvulling in West II. Daar zijn we nu wel klaar mee.”

Ook hoofdtrainer Pippy Pruymboom, die na twee seizoenen afscheid neemt van RCD, baalt van het competitieverloop dit seizoen. ,,We hebben de laatste maanden nooit echt een ritme gehad qua wedstrijden. Dat werkt niet motiverend voor de spelers en de staf. We gaan hard ons best doen om er in de laatste maanden van het seizoen nog iets moois van te maken en bij de bovenste twee te eindigen. Dat moet zeker lukken met de kwaliteit die we in onze selectie hebben.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.