RCD biedt ook padel aan

RCD profileert zich vooral ook als sportvereniging, waar voetbal een belangrijk bestanddeel is maar waar daarnaast ook tennis, biljarten en bridge tot het sportaanbod horen. In het tennissegment heeft de club inmiddels een prachtige toevoeging, met twee spiksplinternieuwe padelbanen waarmee ingespeeld wordt op een grote behoefte.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Het sportpark waar RCD huist, is verrijkt met twee extra blikvangers. De Racing Club Dordrecht beschikt sinds kort over twee padelbanen, waarbij de keuzes om de tennissport te beoefenen zijn toegenomen.

Padel is de snel aan populariteit winnende nieuwe tennisvariant, die het midden houdt tussen tennis en squash. In een afgesloten ruimte nemen tweetallen het tegen elkaar op in een tennisvariant voor alle leeftijden. RCD speelt daarmee niet alleen op de groeiende populariteit van deze nieuwe tennisvorm, maar ook op het licht teruglopende ledentaantal dat met deze nieuwe aanwinsten weer een boost moet krijgen.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

RCD had de beschikking over vijf tennisbanen. Daarvan is er één benut voor de aanleg van de twee padelbanen, die door de vereniging zelf gefinancierd zijn.  Voor kooi, verlichting en fundering van de padelbanen is begin maart een vergunning aangevraagd. Op 4 april is een start gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de banen. De bouw nam een week of negen in beslag, waardoor het mogelijk was om begin juni de banen te openen, zodat de leden er deze zomer nog grif gebruik van konden maken. Dat zal nadrukkelijk gaan gebeuren, want alle tennisleden van RCD mochten gratis gebruik maken van de zomerchallenge padelclinics, die in juni en juli plaatsvonden. Het is nog de bedoeling om op een later tijdstip, als de banen inmiddels goed ingewijd zijn, een feestelijke dag te organiseren waarbij de komst van de twee padelbanen extra attentiewaarde krijgt.

Klik op RCD voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RCD voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.