Dubbeldam moet weer met tegenslag afrekenen

Arie in ‘t Veld zit in zijn elfde jaar van zijn voorzitterschap van vv Dubbeldam. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik stop op het moment dat de nieuwbouw voor de club is gerealiseerd.” Vorig najaar stonden alle lichten op groen. Nu is er een volgende tegenslag, want er moet aan de financiële kant weer een flinke hobbel genomen worden.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Toen In ‘t Veld in 2011 werd benoemd tot voorzitter, is hij met het bestuur en de leden meteen gaan nadenken over verbouwen. Destijds al waren de opstallen sterk verouderd. In mei 2012 ging het eerste verzoek naar de gemeente voor een nieuwe accommodatie op de huidige locatie, inclusief een volledige sporthal, vanuit een visie dat de jeugd bij slecht weer in de zaal kan trainen. ,,In november 2012 legden wij een vervolgplan neer met het sportbedrijf van de gemeente. Vervolgens werd het akelig stil, hoewel er van Dubbeldam-zijde telkens wel druk op het college werd uitgeoefend”, weet In ’t Veld nog goed. Het werd een lange donkere weg.

Vorig najaar rekende In ‘t Veld op negen maanden voorbereidingstijd en negen maanden voor de realisatie. ,,Er zal best nog wel een tegenslagje komen. Ik mik, in het gunstigste geval, ergens in september/oktober 2022 op de grote opening van de nieuwbouw, met daarin onder meer zestien kleedkamers met lockers. Die hebben wij echt nodig. Dat mag na twaalf jaar ook wel een keer”, vertelde In ’t Veld toen.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Offertes

Nou dat ‘tegenslagje’ is er inderdaad gekomen. Bouwmaterialen zijn nu al twaalf tot vijftien procent in prijs gestegen en de rente is 300 procent omhooggegaan. Op een bouwsom van drie miljoen euro is dat voor Dubbeldam een flinke tegenstag. ,,Alleen door die rentestijging gaan onze lasten jaarlijks met 25.000 euro omhoog. Dit had voorkomen kunnen worden als de besluitvorming niet zo verschrikkelijk lang op zich had laten wachten.”

Dubbeldam heeft uiteraard niet stilgezeten. Twee maanden geleden is de omgevingsvergunning binnengekomen. Aan drie aannemers is gevraagd een prijs voor de bouw op te geven. ,,Het zal niemand verbazen dat die offertes nogal afwijken van wat wij in 2020 aanvankelijk gedacht hebben. Door Covid zijn veel grondstofprijzen gestegen. De oorlog in Oekraïne helpt ook niet mee. Kortom, door die externe factoren hebben wij het plaatje half juni 2022 nog niet rond. Samen met de gemeente gaan wij hier voor het zomerreces proberen uit te komen. Wat kunnen wij nog op het gebied van sponsoring en kunnen wij mogelijk voordeligere leningen binnenhalen? Onze grootste vijand is de tijd. Het lastige is ook dat wij weer eens met een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college te maken hebben. Mensen zitten op nieuwe posten, maar er moet nog voldoende dossierkennis zijn.” Dubbeldam wil vooral voorkomen dat er straks wel nieuwe velden liggen maar nog steeds vanuit de verouderde kleedkamers en kantine geopereerd moet worden. Inmiddels is het tweede kunstgrasveld in gebruik. Er staat LED-verlichting rond de velden. De bouwput is gegraven en de heipalen kunnen erin als het financiële plaatje rond is.

Arie in ’t Veld heeft dus al voorzitter nog even te gaan. ,,Als het er straks staat, en daar mogen wij toch wel vanuit gaan, kan ik toch tevreden omkijken. De meiden- en vrouwentak floreert. De sponsorcommissie draait prima. Er blijven altijd wensen, maar dat moeten straks nieuwe mensen voor Dubbeldam gaan doen. Ik weet dat er voldoende talent binnen deze vereniging met duizend leden aanwezig is.”

Klik op Dubbeldam voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Dubbeldam voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.