R.W.B. wint derby tegen SV Capelle

0
279
SV Capelle 1 - RWB 1 b

RWB deed op de ranglijst goede zaken in de 4e klasse D. Door met 2-4 te winnen van SV Capelle gaat het in de ranglijst over ze heen, daarnaast verloor TSC van RFC, hierdoor sluit RWB met een 4e plaats aan bij de subtop. Ook NEO’25 profiteerde van het verlies van TSC en werd zonder zelf te voetballen periodekampioen.

Ondanks de regenval ging de wedstrijd SV Capelle tegen RWB gewoon door. Bij de start van de wedstrijd was het veld nog in goede conditie. Tijdens de wedstrijd bleef het regenen zodat het veld steeds gladder en zwaarder te bespelen was.

RWB kwam al na ruim een kwartier op een 0-1 voorsprong. Kevin Remie kwam daarbij goed voor zijn man en prikte de voorzet van Owen Kogels in de korte hoek. Na de ruststand van 0-1 was het SV Capelle dat beter uit de kleedkamer kwam. Het was in die periode wachten tot de gelijkmaker zou vallen en dat gebeurde al vrij snel door een goal van Quinten van Caem.

Na de 1-1 zat er bij RWB de schrik even in, maar al vrij snel herstelde het zich. De 1-2 van Bram van Iersel hielp daar zeker aan mee. Toen Kevin Remie een kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord bracht leek de wedstrijd gespeeld. SV Capelle wenste echter de strijd nog niet op te geven, zeker niet toen 2 minuten na de 1-3 SV Capelle op 2-3 kwam. In die periode werd het veld steeds zwaarder en was het voor beide ploegen knokken. De 2-4, ongeveer 5 minuten voor tijd, maakte aan alle onzekerheid een eind en mocht RWB de 3 punten meenemen naar Besoyen.

Een verdiende zege die door hard werken tot stand kwam. Voor RWB staat er ook volgende week weer een uitwedstrijd op het programma. Wederom wordt dat een derby want dan gaat de strijd tegen SSC’55.