R.W.B. stelt Kees van Giessen voor als trainer van het G-Team

Voetbalvereniging RWB startte eind 2020 met het maken van plannen voor het opzetten van een G-Team. Het G-voetbal in Nederland is een niveau in het voetbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In dit niveau is, in tegenstelling tot andere niveaus in het voetbal, geen leeftijdsgrens gesteld. Vrijwel meteen nadat RWB met de plannen naar buiten kwam meldde Kees van Giessen zich aan om trainer te worden van dit team. Tijd om kennis te maken met Kees van Giessen.

HappyPoint_desinfectie

Wie is Kees van Giessen.

Ik ben 54 jaar, gehuwd met Jolanda en samen hebben we een zoon, Thomas, van 14 jaar. Ik ben geboren in Brakel en inmiddels  alweer 20 jaar woonachtig in Waalwijk. In het dagelijkse leven ben Ik werkzaam als glasvezelmonteur bij een bedrijf uit Almere. In mijn actieve voetballeven heb ik gespeeld bij Sparta’30 en GDC maar toen ze mij Sparta’30  vroegen om een keer de training te verzorgen voor het G-team was ik direct verkocht en koos er voor om trainer te worden van het G-team.

Welke vrijwilligerstaken heb je in het verleden allemaal gedaan.

Momenteel ben ik trainer en begeleider van het G-team van Sparta’30 uit Andel. Na dit seizoen komt een einde aan mijn lange trainerscarri֙ère bij Sparta’30 waar ik ruim 28 jaar met heel veel plezier de trainingen heb verzorgd. In de periode van 2012 tot en met 2017 ben ik actief geweest bij RWB. Eerst als trainer/leider van het team van mijn zoon Thomas en daarna nog 3 seizoenen leider van RWB B1. Daarnaast bied ik de helpende hand bij diverse activiteiten die worden georganiseerd vanuit de recreatiecommissie jeugd, zoals eieren zoeken en carnaval. Omdat mijn zoon Thomas bij Baardwijk ging voetballen ben ik van 2017 tot heden trainer van zijn team geweest. Omdat Thomas besloten heeft te gaan stoppen met voetballen zal dit ook mijn laatste seizoen bij Baardwijk zijn.

Waarom gaf jij je meteen op toen RWB bekend maakte dat het graag een G-team op wil richten.

Het leek mij geweldig om een nieuwe uitdaging aan te gaan vooral omdat dit team nog helemaal van de grond af opgebouwd moest worden.  Er zitten namelijk nogal wat haken en ogen aan het oprichten van een G-team en omdat ik inmiddels veel ervaring heb opgedaan bij Sparta’30 kan ik RWB daar goed mee helpen.   Denk aan bijvoorbeeld het vervoer naar de vereniging en terug, het vervoer naar de wedstrijden, de juiste begeleiding  en dat de trainer en leiders een goede band krijgen met het team.

Er zijn weinig teams in de buurt en het zou geweldig zijn als in deze regio meer verenigingen zouden starten met een G-team met RWB als grote voorbeeld. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en kijk al uit naar de eerste trainingen en wedstrijden.

Wij kijken uit naar het moment dat Kees van Giessen bij RWB kan starten met de trainingen van het G-team en wensen hem veel succes en plezier als trainer van dit speciale team.

Voor meer artikelen over RWB klik hier

Bron & foto: RWB

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.