R.W.B. start jeugdtraining weer op, buurtkinderen van harte welkom.

Dinsdag 21 april maakte Premier Rutte tijdens de persconferentie bekend dat er voor de jeugd t/m 18 jaar weer mogelijkheden zijn om de voetbaltraining op te starten. Omdat de Jeugd staat te trappelen om weer samen met hun vriendjes te voetballen maakt RWB hier meteen werk van en start op woensdag 29 april weer met de jeugdtraining.

Het trainen is gekoppeld aan een aantal regels. Zo moeten uiteraard de hygienemaatregelen aangehouden worden en blijven kinderen en trainers die verkouden zijn, hoesten en/of koorts hebben thuis. Verder wordt er niet van elkaars bidon gedronken, is de kantine gesloten, zijn de kleedkamers dicht en wordt er thuis omgekleed en gedouched. In het gebouw gaat RWB in de centrale gang nog een aanpassing doorvoeren, in de gang geldt éénrichtingverkeer zodat mensen niet tegen elkaar botsen en de anderhalve meter regel aan kunnen houden. Voor de jeugd t/m 12 jaar zijn er verder geen beperkingen en mag er vrijuit gevoetbald worden. Voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar geldt de anderhalve meter regel en kan er wel worden getraind maar geen partij worden gemaakt. Om het verder veilig te houden is het sportpark voor ouders verboden terrein, voor de jongere jeugd betekent dit dat de ouders hun kinderen brengen en weer ophalen.

Buurtkinderen van harte welkom.

Voor kinderen uit de buurt zijn de jeugdtrainingen een uitgelezen mogelijkheid om lekker te sporten en kennis te maken met voetballen bij RWB. Alle meisjes en jongens t/m 18 jaar mogen mee trainen zonder dat ze meteen lid hoeven te worden van RWB. Iemand die het na deze proefperiode zo leuk vindt dat hij wil blijven voetballen kan in het nieuwe seizoen altijd nog lid worden van RWB maar is zeker geen must. Voor elke leeftijdscategorie heeft RWB een contactpersoon aangesteld waar kinderen (of ouders van kinderen) zich kunnen melden waarna ze bij een team worden ingedeeld.

Voor Kanjers (meisjes en jongens) van 4 (bijna 5) en 5 jarigen Foort Cove telefoon 0416-341808 (na 17.00 uur), voor meisjes van 6 t/m 18 jaar Dave de Louw telefoon: 06-24281623, voor jongens van 6 t/m 9 jaar Foort Cove telefoon 0416-341808 (na 17.00 uur), voor jongens van 10 t/m 12 jaar Nicky Ligtvoet

06-34166301 en voor jongens van 13 t/m 19 Cor Pulles telefoon 06-25224809.

Meisjesvoetbal.

Niet alleen jongens maar zeker ook meisjes zijn van harte welkom om mee te komen trainen. Zeker de jongere meisjes t/m 12 jaar wordt geadviseerd om lekker gemengd met de jongens mee te komen trainen. Volgens de KNVB is voor de toekomst van het meisjesvoetbal en de ontwikkeling van meisjes aparte meisjesteams niet goed. Om het nivo van het meisjesvoetbal omhoog te krijgen zouden meisjes langer bij de jongens moeten spelen. Gemengde teams bij de pupillen is het eerste waar aan gewerkt moet worden zodat het niveauverschil kleiner wordt. Als alle meisjes en jongens op hun eigen nivo in een gemengd team speelt wordt iedereen beter.

 Kanjers (meisjes en jongens van 4, bijna 5, en 5 jarigen)

Zit uw zoon of dochter in groep 1 of 2 en vind hij/zij voetbal leuk? Ook de Kanjers starten zaterdag 2 mei weer met de trainingen. Lid worden bij RWB hoeft niet meteen, in dit geval wordt pas in het nieuwe voetbalseizoen gekeken of hij/zij er plezier in heeft. De Kanjers trainen tot het einde van het seizoen op zaterdag van 9.30 tot 11.00 uur. De wekelijkse training zal verzorgd worden door Foort Cové die daarbij door één of meerdere ouders geassisteerd wordt. Tijdens de training worden allereerst op speelse wijze de basisprincipes van het voetbal geoefend. Gaandeweg komen tussendoor ook de technische oefeningen aan bod zoals snel voetenwerk, dribbelen/drijven, trappen en passen , kappen en draaien etc. Natuurlijk zal bij iedere training het 4×4 wedstrijdje niet ontbreken. Dus als uw dochter of zoon door de coronacrises al een tijd binnen heeft gezeten en zin heeft om lekker te rennen en tegen een bal te schieten dan is hij/zij van harte welkom om vrijblijvend mee te komen doen. In deze coronatijd vragen wij wel om vooraf te bellen met Foort Cove telefoon 0416-341808 (na 17.00 uur).

 Klik hier voor meer informatie over R.W.B.

Voor een ander artikel over R.W.B., klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.