R.W.B. loopt in de val bij Baardwijk.

In de poulefase van de KNVB-beker werd zondag 8 september de wedstrijd RWB – Baardwijk gespeeld. Nadat NEO’25 op zaterdag had gewonnen van Olympia’60 had alleen de winnaar van de derby nog kans om door te gaan naar de knock-out fase van de beker. Met de 1-2 winst is er voor Baardwijk nog hoop, maar dan moet RWB zaterdag 14 september wel winnen bij NEO’25 en Baardwijk zelf met liefst ruime cijfers winnen van Olympia’60.

Baardwijk was naar Besoyen gekomen met de opdracht van trainer Emiel Heefer om het achterin dicht te houden, ver in te zakken en te proberen de stand zolang mogelijk op 0-0 te houden. Dat zag er in het eerste half uur niet naar uit want RWB voetbalde goed en kreeg ook de ene na de andere kans. Als RWB in die fase had gescoord dan had de Baardwijk tactiek in de prullenbak gekund en was het waarschijnlijk een heel andere wedstrijd geworden. Doordat de voorwaardsen van RWB echter het vizier nog niet op scherp hadden staan bleef Baardwijk overeind en was het bij rust nog steeds 0-0.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde maar werd het voor RWB steeds moeilijker om in de kleine ruimtes die er waren een opening te vinden. RWB begon daarom steeds meer risico te nemen werd ongeduldig en voetbalde met steeds meer mensen voor de bal. Dat laatste speelde Baardwijk in de kaart, want rond de 60eminuut speelde Baardwijk tot twee keer toe een counter perfect uit en waren het Rob van Ravenstein en Bart Rombouts die er voor zorgden dat Baardwijk zomaar met 0-2 voor stond. Baardwijk hoefde door de confortabele voorsprong dus geen risico meer te nemen en maakte de ruimtes alleen maar kleiner. Dat de 1-2 uit een spelhervatting tot stand kwam was dus niet zo raar. Voor de 1-2 die in de 70eminuut uit een corner werd gemaakt tekende invaller Bram van Iersel. In de slotfase probeerde RWB het nog wel en dirigeerde trainer Larry van Ommen laatste man Serhan Eyupoglu naar de spitspositie maar verder dan een afgekeurde goal kwam RWB niet meer.

Zaterdag 14 september worden in Groep 2-73 dus de laatste wedstrijden gespeeld. Baardwijk speelt uit tegen Olympia’60 en RWB gaat op bezoek bij de buren op De Gaard, NEO’25. Beide wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

Tekst: RWB
Foto: ADP Fotografie

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.