R.W.B. gaat strijdend ten onder

0
99

Bij de wedstrijd RWB – Groen Wit waren de supporters de grote winnaar. Die van Groen Wit wat meer dan die van RWB, beide supportersgroepen zagen een spannende wedstrijd met zeven goals waarbij Groen Wit uiteindelijk aan het langste eind trok. Verwijten konden de supporters en trainer Ruud van den Heuvel hun ploeg niets want zij zagen de hele middag een moedig strijdend RWB.

Groen Wit startte met de twee zaalvoetbaltoppers Mouhcine Zerouali en Qualid Saadouni, vaak kunnen of mogen ze ivm het zaalvoetballen niet mee doen maar deze week stonden ze vanaf de aftrap op het veld. RWB startte goed, zette Groen Wit zodanig onder druk dat het zelf scoorde en had zelfs de kans om na 10 minuten op 2-0 te komen. Groen Wit kwam daarna beter in de wedstrijd en even was het eenrichtingsverkeer richting keeper Luuk van Beerendonk van RWB. De gelijkmaker hing in de lucht en in de 25e minuut was dit een feit, RWB antwoordde echter meteen en in dezelfde minuut bracht Ronald Posemis RWB weer op een 2-1 voorsprong. Het eerste kwartier van de tweede helft was Groen Wit weer oppermachtig waardoor het na een uur voetballen 2-3 stond. RWB gaf het echter niet op en bleef strijden voor een beter resultaat. In de 71e minuut pikte Justin van der Sanden net over de middenlijn de bal op en kon naar de goal opstomen, hij legde de bal breed op de meegelopen Kevin Remie die vervolgens de bal in het doel kon lopen en de stand met 3-3 weer op gelijke hoogte brengen. Halverwege de tweede helft  loste jeugdspeler Raul Bruurmijn de andere jeugdspeler Roel Mulders, die vorige week uit bij SCO debuteerde in RWB-1, af. De jonkies deden het net als vorige week goed. 10 Minuten voor tijd wist Groen Wit weer op een 3-4 voorsprong te komen en maakte topschutter Tijn van Galen zijn hattrick af. RWB zette daarna voor de laatste keer aan en kreeg ook nog wel wat kansjes, tot twee keer toe werd de bal door Groen Wit in deze periode van de lijn gehaald maar het mocht niet baten, RWB bleef met lege handen achter.

Volgende week speelt RWB in en tegen Gilze, Gilze speelde deze week net als RWB vorige week tegen SCO en behaalde met 1-1 hetzelfde resultaat als RWB een weekje eerder.