R.W.B. door ruime zege met goed gevoel winterstop in

0
207

De laatste twee wedstrijden kon trainer Dennis de Bruijn er door lichamelijke ongemakken niet bij zijn. Afgelopen donderdag was hij weer aanwezig en werd er gestart met een praatcessie. RWB had de laatste twee wedstrijden 10 doelpunten om de oren gekregen en dat moest anders.

Het antwoord van de spelersgroep kwam meteen bij de start van de uitwedstrijd tegen Dubbeldam. RWB startte scherp aan de wedstrijd en stond na 10 minuten op een 0-2 voorsprong. Opmerkelijk was dat verdediger Bob Janssen bij beide goals scoorde uit een corner, waarbij beide goals een copie van elkaar waren. Beide keren kopte Bob Janssen bij de eerste paal en vloog de bal bij de tweede paal tegen het net. Na een half uur spelen gaf RWB opnieuw weer even gas en tilden aanvoerder Koen van Baardwijk en Owen Kogels de stand 5 minuten na elkaar naar 0-4. Halverwege de tweede helft bepaalde Owen Kogels de eindstand op 0-5. Owen was de laatste weken al goed in vorm, scoorde ook meerdere keren en tegen Dubbeldam was dit zijn tweede goal. Voor RWB reden om alle reservespelers speelminuten te laten maken en werden ze alle vier gelijktijdig gewisseld.

De ruime zege, waarbij keeper Bjorn van den Bersselaar kon zeggen dat zijn doel schoon bleef, zorgt ervoor de RWB met een goed gevoel de winterstop in gaat.

Met 20 punten uit 11 wedstrijden staat RWB op de 3e plaats van de ranglijst. Dit is overeenkomstig de doelstelling, al had RWB graag wat dichter bij SCO en RFC willen staan. Dit leek ook even te gebeuren want tijdens de wedstrijd stonden zowel SCO als RFC op een 1-0 achterstand, echter wonnen beide hun wedstrijd uiteindelijk met 2-1. In de stand blijft RWB daarom op respectievelijk 5 en 4 punten achterstand. RWB start het tweede deel van de competitie op zaterdag 4 februari 2023 met een thuiswedstrijd tegen SSC’55.

Klik op RWB Waalwijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RWB Waalwijk voor meer informatie over de club.