R.W.B.-1 en 2 beide Winterkampioen

0
90

Zondag 15 december was voor Voetbalvereniging een dag om met plezier aan terug te denken. Voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd van R.W.B.-1 tegen Blauw Wit’81 speelde R.W.B.-2 een inhaalwedstrijd thuis tegen HHC’09-2. Winst zou betekenen dat RWB-2 met een beter doeldaldo gelijk met Sarto-3 zou komen en zich Herbstmeister zou mogen noemen. Met 4-0 werd gewonnen van hekkesluiter HHC’09 waarna het feest kon beginnen.

R.W.B.-1 was al zeker van de titel Winterkampioen, oftewel op zijn Duits Hebstmeister. In de wedstrijd tegen Blauw Wit was RWB de betere ploeg en had de tegenstander zich daar goed op voorbereid.

Blauw Wit liet zich vanaf het begin terugzakken op eigen helft en kon in de eerste helft zo af en toe nog iets terug doen middels een counter. Heel RWB dacht overigens dat het na 5 minuten spelen al 1-0 was, het goed uitgespeelde doelpunt werd echter door vermeend buitenspel afgekeurd. In de tweede helft kwam Blauw Wit nog maar weinig over de middenlijn en beperkte zich tot tegenhouden. RWB kreeg de ene na de andere kans maar de bal wilde er maar niet in. Ook de lat bracht zo nu en dan redding voor Blauw Wit. Toen de klok van het scorebord op 90 minuten stond kreeg RWB nog de grootste kans van de middag, keeper Brian Mateijsen kon echter zijn vingertoppen nog achter de bal krijgen waardoor deze inzet net naast ging.

Man of the Match werd jeugdspeler Bas van Helvoirt, nadat bekend werd dat Pjotr ten Berge ziek op bed lag kreef hij te horen dat hij in de basis zou starten. Zijn taak volbracht hij met verve en gaf als rechtsback menig goede voorzet, een doelpunt zat er deze middag voor R.W.B. echter niet in. Pluspunt voor RWB is dat het in deze wedstrijd wederom de nul hield en nog steeds de ongeslagen status mag koesteren. Tien van de twaalf wedstrijden wist R.W.B. winnend af te sluiten en speelde er twee gelijk, hierdoor staat R.W.B. met het ingaan van de winterstop 7 punten voor op nummer 2 Waspik. De eerste wedstrijd die R.W.B. in 2010 meteen na de winterstop speelt is 26 januari uit tegen Waspik, dat wordt voor RWB dan meteen weer een belangrijk potje. Na de wedstrijd startte de geplande Derde Helft waar naast R.W.B.-2 ook R.W.B.-1 wat te vieren hadden.

Bron: R.W.B.