Quinten Rouws is verrassende nieuwe doelman bij Goes Zaterdag

0
615
GVDB7346- VJBEVNJ2023

Na veertien seizoenen als voetballer zijn wedstrijden te hebben gespeeld, staat Quinten Rouws (19) sinds dit seizoen als doelman op het wedstrijdformulier bij Goes Zaterdag 1. ‘Onze keeper stopte ermee en er was geen reservekeeper om diens rol over te nemen. Toen heb letter maar de handschoenen opgepakt.’

Rouws voetbalde tot vorig seizoen, al had hij in het verleden wel eens incidenteel een wedstrijdje gekeept. “Op trapveldjes wilde nooit iemand op doel en ik vond dat niet erg om te doen. Ook toen ik bij Goes speelde heb ik wel eens een keer gekeept maar daar bleef het bij. Tot ik dus dit seizoen in de voorbereiding de vraag kreeg of ik het zag zitten om keeper te worden. Dat wilde ik wel proberen en tot op heden bevalt het me uitstekend.”

Elke donderdag krijgt de jonge doelman nu keeperstraining en werkt hij eraan om zichzelf in de kneepjes van het keepersvak te bekwamen. “Ik merk dat ik elke week beter word en dat situaties in wedstrijden me makkelijker afgaan. Dat geeft me steeds meer zelfvertrouwen en dat is wel prettig voor een keeper, want het is toch een belangrijke positie in een elftal. Fijn is het ook dat ik van mijn teamgenoten en de trainer het vertrouwen krijg, want het is logisch dat nog lang niet alles goed gaat tijdens de wedstrijden.”

Toen hij nog als voetballer zijn kunsten mocht vertonen, deed Rouws dat overigens ook bij lange na niet op een vaste positie. “Nee, toen speelde ik overal. Soms zeggen spelers dat ze overal hebben gespeeld behalve als keeper. Nou, dat verhaal gaat in mijn geval dus ook niet langer meer op.”

In het verleden speelde hij onder meer voor de jeugd van v.v. Baronie in Breda. Na de scheiding van zijn ouders kwam hij samen met zijn moeder in Zeeland terecht en speelde hij voor onder andere Luctor Heinkenszand, een jaartje Kloetinge en uiteindelijk nog één jaar in de jeugd van v.v. GOES. “Dat was in de JO17 en de JO19, daarna ben ik naar de zaterdag 1 gegaan, waar ik nu aan mijn tweede seizoen bezig ben. Toen ik ooit begon met voetballen in Breda had ik never nooit niet gedacht om nu als keeper op het veld te staan en dan ook nog wel in een eerste elftal. Het leuke is, dat ik dit seizoen ook al een paar keer mee mocht met de zondag1. Alleen al door erbij te zijn en je ogen goed de kost te geven, daar leer je zo ontzettend veel van.

Wat voor type doelman hij is? Daar kan hij wel alvast één helder antwoord op geven. Nou, ik kan in elk geval meevoetballen haha. En ik heb een aardige trap. Maar voor de rest moet ik nog heel erg veel ontdekken en ervaren. Vooral het goed leren inschatten van bepaalde situaties is nog een aandachtspunt. Wanneer moet ik uitkomen of juist langer afwachten. Dat soort dingen. Voor mij is het een geluk dat we in een competitie spelen waarbij ik wekelijks voldoende in actie moet komen, dus ik kan me flink ontwikkelen. Nu ik de keus heb gemaakt om te gaan keepen, ben ik ook best benieuwd hoever ik kan reiken op dit vlak. Ik heb nog hopelijk een hele hoop seizoenen om dat te gaan ontdekken. Met Goes hoop ik in deze klasse overeind te blijven en wie weet kunnen we verrassen en een prijs pakken. Al besef ik me heel goed dat dit geen simpel Abc’tje wordt. Persoonlijk zou het lekker zijn om nog een paar keer ‘de nul’ te houden in de competitie, want dat is me alleen in de beker twee keer gelukt.”

Klik op VV Goes voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Goes voor meer informatie over de club.