Quinn van Baardwijk behoort tot meubilair VV Baardwijk

Quinn van Baardwijk (16) kan met zo’n achternaam eigenlijk maar bij één club horen. Het Waalwijkse Baardwijk zit hem dan ook al jaar en dag in het bloed. Ondanks zijn jonge leeftijd kun je hem bijna rekenen tot het meubilair van de club. Vrijwel elke rol heeft hij al vervuld, of nog op het oog…
Banner-Langstraat
Kan de afspraak voor het interview morgen? Ik ga zo training geven en daarna zelf nog trainen.
Als Voetbaljournaal een afspraak wil maken blijkt in het eerste WhatsApp-contact al dat de agenda van Quinn geel-zwart gekleurd is. Als we hem eenmaal spreken licht hij toe hoe zijn week er meestal uitziet.
“Op maandag geef ik training aan de JO10-1 en daarna train ik met mijn eigen team, de JO18-1.
Op donderdagavond train ik ook weer zelf. Zaterdagochtend ga ik met de JO10 mee en voetbal ik in de middag mijn eigen wedstrijden. Zondag val ik bijna elke week in bij de senioren en ben ook al een keer met de selectie mee geweest. En ik doe er ook nog wat activiteiten bij.”

Alsof het niks is gaat Quinn mee op voetbalkamp, was hij scheidsrechter bij de jongste jeugd en organiseert overige activiteiten. De reden is eenvoudig. Hij is gewoon graag bij de club. Quinn: “Het is bij ons altijd gezellig. Iedereen kent elkaar, dat is het voordeel bij een kleinere club.”

Toekomst
Quinn beseft dat hij op zijn leeftijd al veel doet. Zijn vriend Bas van de Wiel is er nog zo een, vertelt de jonge voetballiefhebber. “We doen veel samen. Spelen in hetzelfde team en hij is ook actief bij ons in het jeugdvoetbal. Ik wil er zelf wel verder mee. Hoe meer je zelf bezig bent met training geven, hoe meer je leert en beter je wordt. En het is ook echt leuk om te doen! Als je die kinderen plezier laat maken en wat probeert te leren, en op zaterdag dat dan terugziet, dat vind ik echt mooi. Dat leren gaat niet altijd even snel hoor. Dat ligt ook aan het luisterniveau, zeg maar.”

Heeft Quinn nog serieuze trainerambities? “Het is wel mijn uiteindelijke doel om trainer te worden. Ooit wil ik wel de jongens trainen van de leeftijd die ik nu heb. En als ik gestopt ben met voetbal, dan misschien een eerste elftal. Maar dat duurt nog wel effe…”

Het voorbeeld van de actieve Quinn is naast mooi ook belangrijk. Oudere jongens of meiden zijn voor de pupillen soms nét wat interessanter om naar te luisteren of mee te dollen. Ze spreken immers dezelfde taal. Wanneer je als club jongeren in de gelederen hebt die een steentje willen bijdragen en dat ook nog eens goed kunnen, dan mag je als club in de handen knijpen. Dat doet Baardwijk bij monde van jeugdvoorzitter Koen Kokx. “Quinn is echt een jongen van de club die daarnaast ook enthousiast vrijwilliger is! Hij verdient het wel om een keer in the picture te staan.”

Klik op Baardwijk voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.