‘Promotie zal voor ons helaas via de nacompetitie moeten gebeuren’

KLOOSTERZANDE – Toen v.v. Hontenisse in 2014 na slechts één seizoen degradeerde uit de derde klasse van het zondag, kreeg het in 2017 een nieuwe kans. Ook toen zakte men na slechts één seizoen weer terug. Dit seizoen was de club ambitieus en wilde gaan voor de titel. Dat bleek een brug te ver en zal het nu via de nacompetitie een gooi moeten doen naar een hernieuwde promotie.

Na de degradatie van vorig jaar ging het voor de winter erg goed, daarna kwam er zowat zand in de motor en liepen jullie tegen een achterstand op. Toch is middenvelder Alex van Dongen van mening, dat zijn ploeg in de derde klasse thuishoort. “Dat vind ik zeker. Vorig seizoen hebben we laten zien daar prima in mee te kunnen. Alleen was de breedte van onze selectie niet afdoende om blessures en schorsingen op te vangen. Dat heeft ons uiteindelijk mede opgebroken met een degradatie toen als vervelend gevolg.”

De 32-jarige routinier heeft er inmiddels twee seizoenen op Sportpark Prinsebos opzitten. De Brabander begon met voetballen bij Nieuw-Borgvliet en kwam via RKVV Halsteren, v.v. Kloetinge, Wemeldinge, Heinkenszand en SSV’65 uiteindelijk bij v.v. Hontenisse terecht. “Daar heb ik overal met veel plezier gespeeld en ook hier bevalt het me prima. Toen ik hier kwam was het wel even wennen aan het systeem met twee spitsen. Op de zijkanten moet je daarin wat meer loopwerk verrichten omdat je moet verdedigen en aanvallen. Verdedigen is ook niet mijn sterkste punt, terwijl ik ook soms nog wel eens te lang aan de bal wil blijven. Ik probeer altijd alles te geven. Soms wil het niet, maar dat is ook voetbal. Je kan nooit meer doen dan je best, foute keuzes maak je toch al kan ik er achteraf flink van een verloren wedstrijd balen en ook de manier waarop dat gebeurt.”

En die wedstrijden zaten er voor de ploeg die titelaspiraties had, na de winterstop te vaak tussen. Het zorgde ervoor dat het enigszins achterop raakte bij STEEN en Oostburg en wist dat de nacompetitie de enige escaperoute zou zijn richting een sprong omhoog. “Hopelijk kunnen we dat realiseren, want dat zou mooi zijn. Ik ben zelf dan drieëndertig en hoop mijn bijdrage te leveren. Er zit best talent in onze groep en bovendien komen er vanuit de JO19 enkele goeie talenten door. Dus het zou perfect zijn om die stap omhoog te kunnen maken.”

Waar hij wel blijft voetballen voor het eerste elftal, daar stopt hij voorlopig als trainer van de JO16. “Ik heb dat altijd al leuk gevonden, maar heb nu wel ondervonden dat het erg veel tijd in beslag neemt. Toch heb ik het dit seizoen graag gedaan als ga ik er voorlopig mee stoppen totdat ik denk ik zelf niet meer voetbal. Nu sta ik vijf dagen per week op het veld en dat is me net wat te veel.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.