Promotie met FC Lisse naar de tweede divisie maakt David Verweij erg trots

0
323
fc-lisse-david-verweij

David Verweij (31) is sinds kort woonachtig in Nieuw-Vennep en is in 2018 na een uitstapje bij SJC teruggekeerd bij FC Lisse. Hier is hij inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen waarin hij met Lisse op de achtste plaats in de tweede divisie staat. David heeft dit seizoen 11 wedstrijden gespeeld waarin de centrale verdediger 1 keer trefzeker was.

Voorstellen
David Verweij stel zichzelf even kort voor: ”Ik ben 31 jaar oud en woon sinds kort in Nieuw-Vennep. Hier woon ik met mijn vriendin Sher. Ik werk bij PricewaterhouseCoopers (PwC) als sponsormanager. In mijn vrije tijd sta ik graag op het voetbalveld en dan voornamelijk bij mijn clubje FC Lisse”.

Jeugdteams
David heeft al een behoorlijke carrière achter de rug. Hij begon toen hij 9 jaar oud was in de D-jeugd van FC Lisse, waar hij vervolgens in de C2 (JO15-2) en later C1 (JO15-1) terecht kwam. Na een trainerswissel bij de JO15-1 verloor Verweij zijn plezier in voetballen. Daarnaast speelde al zijn vrienden in de JO15-3. Hierom besloot hij halverwege het seizoen een “transfer” te maken naar de JO15-3. Hier vond Verweij zijn plezier in voetballen terug en speelde vervolgens een aantal seizoenen op een minder niveau in de B4, B2, A4, A2 en zelfs 2 jaar kelderklasse bij Lisse 9 en Lisse 5.

Transfer naar SJC
Vanaf Lisse 5 werd Verweij gevraagd om te komen voetballen bij de zondagtak van FC Lisse, destijds uitkomend in de 3e klasse. “In mijn 1e seizoen wist ik 12 keer te scoren als centrale verdediger, iets wat achteraf in de rest van mijn carrière mijn handelsmerk werd: kopgoals uit corners/vrije trappen. In mijn 2e seizoen werden we kampioen van de 3e klasse en promoveerden we naar de 2e klasse. Hier heb ik in totaal 3 jaar gespeeld, tot een vriend van mij Rick van Dijk gebeld werd door SJC. In zijn gesprek met SJC en toenmalig trainer Kees Zethof kwam mijn naam ook naar boven. Zo is dat balletje gaan rollen en maakte ik ook de overstap naar SJC, destijds uitkomend in de 1e klasse zondag ”.

Promotie van SJJ
In zijn 1e seizoen promoveerden hij via de nacompetitie naar de Hoofdklasse, hoogste niveau ooit behaald voor SJC. In dat jaar werd Verweij daarnaast als centrale verdediger topscorer met 14 goals. Het seizoen hierna behaalde SJC in de Hoofdklasse direct de nacompetitie, waar ze op een haar na promotie misliepen. In zijn 3e seizoen bij SJC werd hij kampioen van de Hoofdklasse onder Sjaak Polak en promoveerde naar de 3e divisie.

Terugkeer naar FC Lisse
Ondertussen had FC Lisse gebeld met de vraag of David terug wilde keren. Dit besloot hij te doen, waar hij nog altijd geen spijt van heeft. In vijf seizoenen heeft Verweij al vele mooie momenten meegemaakt. “Mijn hoogtepunt is het kampioenschap in de 3e divisie zaterdag van vorig jaar. Dit leverde ons promotie naar de 2e divisie op, het hoogste amateurniveau van Nederland. Dit is een moment waar ik erg trots op ben”. Momenteel is FC Lisse na een mindere periode bezig aan een goede reeks waarbij ze zich gevestigd hebben op een stevige plaats in de middenmoot.

Klik op FC Lisse voor de laatste artikelen over de club.
Klik op FC Lisse voor meer informatie over de club