Populair padel sleept Hardinxveld door lastig periode heen

0
813
Kees van Lopik toeschouwer op padelbaan vv Hardinxveld

Corona heeft de samenleving ontwricht, maar bracht mensen ook in beweging. Er mocht meer individueel gesport worden. Tennis en padel werden extreem populair. Voetbalclub Hardinxveld had de ruimte om drie padelbanen aan te leggen. Een topaanvulling voor bewegen aan de Sluisweg.

HARDINXVELD – Kees van Lopik is penningmeester van voetbalvereniging Hardinxveld, nog altijd actief voetballer en tennisser. Hij zag begin 2021 mogelijkheden om een verwaarloosd voetbalveldje met een betonnen ondergrond te transformeren naar drie padelbanen. Binnen de club werden meer mensen enthousiast en de kogel ging door de kerk. De voetbalclub zou wel eens een omni-vereniging kunnen worden, want naast voetbal is er dus nu ook padel. ,,Er was inmiddels een hype ontstaan voor de aanleg van deze banen”, vertelt Van Lopik. ,,Bovendien wilde ik als penningmeester zekerheid over de prijsstelling. Een tweede offerte bleek lastig verkrijgbaar. Deze is er uiteindelijk toch gekomen. Er wordt nu volop gespeeld, maar de officiële opening van de banen volgt nog.” 

Zoals heel Nederland, wacht ook Hardinxveld op chips, die de toegang tot de banen zullen regelen. ,,Het loopt dus nog niet zoals het zou moeten kunnen, maar men weet ons te vinden. Niet alleen onze eigen mensen, ook vanuit de regio worden de banen vastgelegd. Dat kan heel eenvoudig via de website van voetbalvereniging Hardinxveld. Na reservering krijgt men straks op de telefoon een unieke code waarmee de poort naar de baan wordt geopend. Nu al kan er geboekt worden, hoor, en het loopt storm. Sportverenigingen en bedrijven huren de banen af. Wij verzorgen er eventueel een barbecue bij. In onze sportkantine kan wat gedronken worden. Alles bij elkaar gaan wij de investering in twee jaar terugverdienen.”

Cijfers
Padel is uiteraard wel een mooi-weersport. Het zat Hardinxveld in december/januari niet mee. Juist toen veel mensen vrij waren viel er veel neerslag en kon er niet gespeeld worden. ,,Tussen Kerst en Oud en Nieuw hadden wij topdagen verwacht, maar dat viel even tegen”, weet Van Lopik. ,,Wij verhuren inclusief het materiaal en ballen. Het systeem laat toe om tot vijf minuten voor het begin vanwege slecht weer te annuleren. Wij willen geen gezeur hebben.” Hardinxveld overweegt ook padellessen te gaan verzorgen. Met een bij de club bekende instructeur is daarover al gesproken. ,,Omdat de banen in de avond veelal zijn verhuurd, zou er overdag instructie kunnen worden gegeven. Wij gaan bekijken hoe dat is in te vullen”, klinkt Van Lopik enthousiast

Een penningmeester kijkt uiteraard extra kritisch naar de cijfers. ,,Voor Hardinxveld komt het padel als een lot uit de loterij. Ook wij hebben te maken met een verdubbeling van de energietarieven, naar 4500 euro per maand. De inkomsten van padel houden de club echter gezond. Wij behoren tot de weinige verenigingen die de contributie niet hoeven te verhogen. Dit omdat wij de padelinkomsten hebben. Wij mikken op tweehonderd reserveringen per maand. Tel uit je winst.”

Klik op V.V. Hardinxveld voor de laatste artikelen over de club.
Klik op V.V. Hardinxveld voor meer informatie over de club.