Pieter van Dorst van V.V. Raamsdonk drinkt na de wedstrijd zelfs met zijn tegenstanders bier  

0
560
Pieter van Dorst-VV Raamsdonk

Pieter van Dorst is 32 jaar oud en speelt al vanaf zijn zevende bij V.V. Raamsdonk. Hier heeft hij alle jeugdteams doorlopen en speelt hij inmiddels in het tweede elftal.

Even voorstellen
Pieter van Dorst is 32 jaar oud en woont in Raamsdonk. Vanaf zijn zevende voetbalt hij bij de plaatselijke vereniging. “Mijn voetbalcarrière begon zoals de meeste hun carrière zijn begonnen: gras plukkend op het veld en nog weinig oog voor het spel. Naarmate ik ouder werd is dit gelukkig veranderd.”
Pieter werkt bij dagbestedingslocatie de Hoeve op het Amarant terrein te Tilburg. Hier begeleidt hij cliënten met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Daarnaast is hij lid van carnavalsvereniging de Kloempestoempers, die dit jaar voor het eerst de raad en Prins verzorgd hebben tijdens het carnaval op D’n Haaykaant. Naast zelf voetballen geeft Pieter samen met Cas Hendriks training aan de JO19 van VV Raamsdonk. Dit elftal komt uit in de eerste klasse.

Huidig seizoen
Het elftal van Pieter presteert momenteel erg wisselvallig in de reserve 5e klasse. “De ene week verliezen we van de onderste, de week daarop winnen van de koploper en de week daarop laten we weer punten liggen tegen een concurrent. Gelukkig is de knop, ongeacht de uitslag, snel omgezet en wordt er ruimte gemaakt voor een glas (bock)bier en een hoop slap geouwehoer.”
Ondanks de wisselvallige resultaten is Pieter erg blij met de huidige gang van zaken met zijn team. Hij traint één keer in de week en knalt op zondag 90 minuten met zijn ploeg. Vervolgens drinkt hij na de wedstrijd een biertje en nuttigt hij graag een “Bruine fruitschaal”.

Hoogtepunten
In zijn loopbaan heeft Pieter veel mooie momenten meegemaakt. De mooiste momenten hierbij zijn voornamelijk alle derby’s tegen het toenmalige Veerse-Boys. “Ondanks dat wij vaak mindere spelers en andere aspiraties hadden, maakte we het ze vaak erg moeilijk met ouderwets vechtvoetbal en onoverwinnelijkheid! In de duels ging het er hard aan toe en Veerse-Boys speelde niet graag tegen ons. Maar daarna, ongeacht de uitslag dronken we met zijn allen gezellig een biertje met onderling geplaag vanuit de winnaarskant.”

Marco Materazzi
Binnen Raamsdonk heeft Pieter van Dorst veel bewondering voor de vele betrokken vrijwilligers. “Of je nu een tas vol tenues nodig hebt voor een bedrijventoernooi, attributen voor tijdens carnaval, genoeg barpersoneel tijdens de trainingsavonden en/of themamiddagen, maar ook als er een verbouwing moet plaatsvinden op het complex: ze staan altijd klaar en doen dit vol overgave!”
Ook kijkt van Dorst met veel bewondering naar Marco Materazzi, ondanks dat hij regelmatig over het randje ging tijdens of na de wedstrijd. “Ik kan vooral genieten van de onoverwinnelijkheid van Materazzi. Ook vind ik het erg mooi dat hij nooit angst liet zien voor zijn tegenstanders.”

Klik op de link voor meer artikelen over VV Raamsdonk
Klik op de link voor meer informatie over VV Raamsdonk