Peursum Vrouwen 1 maakt 100ste goal en boekt overtuigende zege

0
79

Vandaag speelde de dames een uitwedstrijd bij HSSC`61. Eerder dit seizoen in Giessenburg won Peursum overtuigend met 5-1. Alleen HSSC`61 uit of thuis is nogal een verschil. De overige top 5 ploegen wisten allen niet te winnen in Hei en Boeicop. MVV`58 en Neo`25 verloren daar en Asperen en Almkerk kwamen niet verder dan een gelijkspel.

Peursum was gewaarschuwd dus. In vergelijking met dinsdag was Peursum direct bij de les en binnen No time had Peursum reuzen kansen. Heleen poeierde van dichtbij op de onderkant van de lat en ook een schot uit de draai van dichtbij ging er niet in. Haar 3e poging binnen 10 minuten zeilde rakelings over de lat.Maar in de 13e minuut is het dan toch raak, wederom is het Heleen die vrij gespeeld wordt en de keepster kansloos laat 0-1. De 100e competitietreffer van de dames. Peursum blijft kansen creëren en gaat slordig om met die mogelijkheden maar in de 40e minuut is het Gelinda die via een kopbal van Marlien alleen voor de doelvrouw komt en scoort 0-2 tevens de ruststand.

Na de rust een scherper Peursum voor het doel. In de 49e minuut is het weer Gelinda die er vandoor gaat en weer scoort 0-3 voor Gelinda haar 25e competitietreffer. 3 minuten later de mooiste treffer van de dag. Marcella bouwt op via Laura Nieuwenhuis die met een mooie bal Gelinda wegstuurt. Gelinda is rap en trekt de bal hard voor op Heleen die naar de 1e paal is gekomen en met een sliding de bal hard binnenwerkt 0-4. In de 58e minuut gaat Louelle er vandoor en komt in een 1 tegen 1 situatie in de 16 meter. Louelle passeert haar vrouw en wordt neergelegd en de arbiter kan niet anders dan naar de stip wijzen. Heleen gaat achter de bal staan en schiet rustig raak 0-5.

In de 67e minuut is het weer Heleen die kan scoren en weer laat ze de keepster kansloos 0-6. HSSC`61 krijgt 1 kans maar Laura redt goed. Toch scoort de thuisploeg wel. De aanvoerster krijgt de bal op een meter of 25 van het doel in de stuit voor zich, ze twijfelt niet en schiet fraai raak en zo staat de ere treffer op het bord. Peursum gaat daarna weer verder en in de 72e minuut is het weer raak, Gelinda wordt vrij gespeeld en gaat alleen richting de keepster. Dit keer redt de keepster maar Christine is scherp in de rebound en knalt raak 1-7. In de 82e minuut is het weer de beurt aan Heleen die weer de keepster kansloos laat van dichtbij haar 5e treffer van de middag haar 40e! competitietreffer in 18 wedstrijden en de 1-8 voor Peursum. In de 89e minuut komt Peursum op 1-9 wederom is het Heleen die de keepster verrast in de korte hoek 1-9. Hier blijft het bij en de dames slaan een gaatje van 4 punten met Asperen. En laat het met nog 4 wedstrijden te gaan aanstaande dinsdag nu net Peursum tegen Asperen zijn.

Een kraker van jewelste. We hopen jullie dan dinsdag massaal langs de lijn te zien tijdens deze topper. Voor nu hebben de dames een topprestatie geleverd en nu op naar dinsdag. Tot dan.

HSSC`61 vrouwen 1 – Peursum vrouwen 1-9 (0-2) 13e min 0-1 Heleen van der Meijden. 40e min 0-2 Gelinda Boon. 49e min 0-3 Gelinda Boon. 53e min 0-4 Heleen van der Meijden. 58e min 0-5 Heleen van der Meijden. (pen) 67e min 0-6 Heleen van der Meijden. 69e min 1-6 72e min 1-7 Christine de Baat. 82e min 1-8 Heleen van der Meijden. 89e min 1-9 Heleen van der Meijden.