Peursum dames 1 boekt zege in zinderende kraker

0
89

Dinsdagavond, 15 mei 2018, stond de kraker op het programma tussen Peursum VR1 en Asperen VR1. Dat zorgde voor spanningen bij de thuisploeg. Als eerste hulde voor alle toeschouwers wat waren er veel en jullie hebben ons er doorheen gesleept.

Peursum moest het doen zonder 4 geblesseerde speelsters en 1 speelster die moest werken. In het veld stond een zieke Louelle en een speelster die 15! weken zwanger is. Peursum was zichzelf niet vanavond en Asperen was scherp en kwam na 3 minuten op voorsprong vanuit een corner 0-1. Asperen gaat door en raakt 2 keer de lat en blijft gevaarlijk. De spanning op de benen komt er maar niet uit maar na een half uur bijt Peursum meer van zich af. En daar was dat moment het moment van Heleen. Heleen deed wat ze al zoveel doet dit seizoen. Ze krijgt de bal stuurt haar 1e tegenstander het bos in en daarna nog 1 en dan moet ook de laatste vrouw eraan geloven. Heleen haar afronding is SUBLIEM 1-1. Asperen pakt de draad weer op is beter vanavond maar de ploegen gaan rusten 1-1.

Na de rust weer een scherper en beter Asperen. Weer ploft er een bal op de lat en weer een bal op de paal maar allemaal schoten van afstand maar de ballen gaan er niet in. En dan een corner na 65 minuten voor Peursum. Corners waar Peursum te weinig mee doet maar vanavond niet. Heleen neemt de corner Danielle loopt in en werkt de bal binnen. Het publiek ontploft 2-1. Asperen lijkt te breken bij het 2e doelpunt, Gelinda krijgt de kans op 3-1 maar faalt in een 1 op 1. 5 minuten later gaat Gelinda er weer door trekt de bal voor op Heleen, Heleen moet scoren maar schiet rakelings naast. Asperen zwijnt nu maar blijft in de race. Asperen richt zich nog 1 keer op en Peursum loopt op het tandvlees.

89e minnut Peursum verdient een vrije trap links van het strafschop gebied. Heleen gaat achter de bal staan. Het publiek kijkt gespannen toe. De bal vertrekt van haar voet stijgt op richting de 2e paal. De bal daalt en daalt en ploft in de rechter kruising. Sportpark Peursum ontploft en eindelijk zien we emoties bij de dames. Wissels en technische staf vliegen het veld in, keepster Laura maakt de sprint van haar leven en springt boven op de groep. Peursum wint voor het eerst dit seizoen onverdiend maar zo verdiend over het gehele seizoen. Nog 3 wedstrijden 1 van de 3 moet gewonnen worden om kampioen te worden. zaterdag de 1e kans bij Ophemert.