Peter van Doorn blijft zich inzetten voor jeugd bij v.v. Sluiskil

0
195

SLUISKIL – Waar de senioren dit seizoen ophielden te bestaan, daar zijn er bij v.v. Sluiskil nog altijd wekelijks tientallen jeugdspelertjes actief. Peter van Doorn zet zich als trainer én coördinator nog altijd in om alles in goede banen te leiden. Terwijl het voorbestaan van de club nog altijd volledig ongewis blijkt…

“En dat is een heel vervelende situatie. We proberen de kinderen gewoon hier nog altijd elke trainingsavond leuke oefeningen te bieden, alleen is het moeilijk omdat je geen competitiewedstrijden meer speelt. Het is de laatste jaren natuurlijk op heel veel vlakken enorm onrustig geweest hier en zéker bij de senioren. En dan is het jammer dat daardoor ook de toekomst van de jeugdafdeling in heel dikke mist is gehuld.”

Drie seizoenen geleden zat de club zonder bestuur en had de oud-speler van onder andere Zaamslag, vv Axel én Sluiskil, aangeboden om de jeugd te helpen. “Mijn drie zoontjes voetballen hier en ik wilde gewoon helpen en mijn steentje bijdragen. Want ondanks dat de rest van de club niet draaide en er de nodige onrust heerste, hadden en hebben we het binnen de jeugd wel aardig op de rit. Er staat een groep trainers en leiders, ook heel wat ouders overigens, die goed meehelpen. Het is echt een superleuke club waar heel veel mogelijk is. Binnen de jeugdafdeling hadden we de zaakjes best goed voor elkaar. Maar hoe de toekomst er nu voor de club zal uitzien is volledig onbekend.”

Waar het eerste elftal nog vol goede moed startte in de reserveklasse en er ook een tweede team actief was, daar werd nog voor de coronastop de stekker eruit getrokken en zijn er sindsdien nog slechts veertig jeugdspelers op de Sluiskilse velden actief. “We hebben vier teams waarover deze verdeeld zijn. Er zijn mini’s, een JO8, JO11 en een JO13. Daarna houdt het op. Dus voor de doorstroming en een eventuele vijver om uit te putten voor de senioren is absoluut geen enkele sprake voor de aankomende jaren. We zijn achter de schermen wel aan het zoeken naar eventuele oplossingen, maar zo heel eenvoudig is dat niet.”

En de coronapandemie, de geldende maatregelen en de avondklok zijn remmende factoren voor Van Doorn om met de groep welwillende vrijwilligers daadwerkelijk plannen voor de toekomst te maken. “Ik weet dat de interim-voorzitter Benny Boerjan contact heeft met de KNVB om te kijken of er een doorstart zonder seniorenafdeling mogelijk is. We weten het niet en dat is voor zowel de spelertjes zelf als voor de ouders een vervelende situatie. Zéker omdat we het als dorpsclub best aardig voor elkaar hebben en veel dingen organiseren of ondernemen. We hopen op het beste, maar of het realistisch is om te denken dat we volgende seizoen hier nog kunnen voetballen…. De tijd zal het leren, maar tot die tijd zal ik er alles aan doen om de jeugd hier aan het voetballen te houden.”

Klik hier voor meer artikelen over vv Sluiskil