Pattenier helpt v.v. Oostkapelle aan derbyzege

0
101

Oostkapelle heeft drie punten gepakt in en tegen Arnemuiden. De ploeg van trainer Jaimy van Bloppoel won met 1-2. Routinier Arjen Pattenier kroonde zich tot matchwinnaar.

Alle ingrediënten voor een zinderende derby waren aanwezig. Vuurwerk. Veel toeschouwers. Vlaggen. Nee, aan de sfeer lag het niet in Arnemuiden. Maar in de 30ste minuut werd het stil op de rood-gele tribune, toen Oostkapelle op voorsprong leek te komen. Echter werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Furieus waren de bezoekers, die enkele minuten later zelfs op achterstand kwamen. In de 36ste minuut schoot Arnemuiden-spits Jordy van Koeveringe namelijk de 1-0 op het scorebord. Kort voor de rust mikte Robbie de Nooijer nog een vrije trap tegen de lat, waardoor het halverwege 1-0 stond.

Ruststand: 1-0

Arnemuiden werd na de pauze teruggedrongen en kwam sporadisch in de buurt van het vijandelijke doel. In de 69ste minuut kwam Oostkapelle langszij, toen Rick Maljaars de 1-1 aantekende. De uitploeg rook bloed en kwam ook op voorsprong. Good old Arjen Pattenier knalde een vrije trap in de bovenhoek: 1-2.

Vijf minuten voor tijd verlieten enkele teleurgestelde Arnemuiden-supporters het sportpark. Zij zagen niet dat Celino Davidse nog moest inrukken wegens een harde charge van achteren. De Arnemuiden-speler ontving een rode prent en is er dus niet bij als zijn ploeg volgende week aantreedt tegen Nieuwdorp. Na afloop waren de Oostkapellenaren uitzinnig van vreugde. Matchwinnaar Arjen Pattenier werd toegezongen door zijn ploegmaten. Een bescheiden glimlach volgde.

Eindstand: 1-2