Patrick Verwest zet zich graag in als vrijwilliger voor WIK’57

0
249

KERKWERVE – Hoewel hij nog maar vier jaar geleden verhuisde van Zierikzee naar Kerkwerve, is Patrick Verwest inmiddels al aardig ingeburgerd. En niet in de laatste plaats ook dankzij zijn vrijwilligerswerk dat hij doet bij de lokale voetbaltrots WIK’57, waar hij trainer is bij de JO7 en tevens ook begeleider bij de JO12. ‘Geweldig om te doen! Bij elke vereniging of club zit men altijd te springen om ‘handjes’ en die steek ik bij WIK’57 heel graag uit de mouwen.’

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Verwest heeft zelf geen enkele achtergrond als voetballer, maar geniet van het enthousiasme die de jonge spelertjes aan de dag leggen én van de groei die ze op vele vlakken doormaken. “Om daar dan mijn steentje aan te kunnen bijdragen dat vind ik geweldig om te doen. En de club heeft een behoorlijke aantrekkingskracht lijkt het wel, want bij de jongste jeugd zien we dat er steeds meer nieuwe aanmeldingen bijkomen. Om daar dan weer een leuk voetballend ploegje van de maken dat zie ik dan wel als een mooie uitdaging.”

Dat zijn drie zoontjes ook lid zijn van de club en hij mede vanwege zijn werk als uitvoerder bij een hoveniersbedrijf ook bij WIK’57 betrokken, versnelde het proces wel enigszins. “Je weet wel hoe dat gaat natuurlijk. Als ouder kom je kijken, raak je betrokken en voor je het weet ben je trainer of begeleider. Ik ben het inmiddels beide en ik beleef er heel veel plezier aan. Onze jongste zoon speelt bij de allerkleinsten. Daar ben ik trainer en dat doe ik samen met Joeri Kievits, die speelt bij de JO19. En bij de JO12, waar mijn oudste zoon speelt, daar verzorgt Nick de Boer die bij ons in het eerste elftal speelt de trainingen en ben ik actief als begeleider. Ook heb ik nog een zoontje dat speelt in de JO10. Dat is soms wel eens lastig natuurlijk, zeker in het weekend, want je kunt je immers niet in drieën delen. Dus dan moet je soms keuzes maken. In de toekomst moeten we even kijken hoe we dat het beste kunnen gaan oplossen.”

Want Verwest heeft men naast het trainerschap én zijn rol als begeleider, inmiddels ook als speler weten te strikken bij de ploeg uit Kerkwerve. “Hoewel ik nog nooit heb gevoetbald, vind ik het dermate leuk dat ik ook in het derde elftal ga meespelen. Ik ben benieuwd hoe me dat gaat bevallen, maar de lol die ik in het spelletje heb die zal ik ook ongetwijfeld gaan ervaren als ik zelf actief ga voetballen. Daar kijk ik in elk geval wel enorm naar uit. Het is gewoon leuk om onderdeel te zijn van het verenigingsleven én zodoende ook een bijdrage aan de leefbaarheid te kunnen leveren. Want overal zie je clubs verdwijnen of fuseren. Maar als je door er samen de schouders onder te zetten kunt zorgen dat je faciliteiten op je eigen dorp kunt behouden, dan zet ik me daar graag voor in.”

Klik hier voor meer artikelen over WIK’57.
Klik hier voor meer informatie over WIK’57